Molins va facturar 153 milions d'euros entre gener i setembre d'enguany, un 23% més que en el mateix període de l'any passat. Segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquests guanys venen impulsats per "menors despeses financeres i un menor impacte negatiu per hiperinflació a l'Argentina". En canvi, les vendes de la companyia es van reduir un 5% interanual, fins a 1.022 milions d'euros que atribueix "a la climatologia adversa i a la inestabilitat política i social en diversos països". D'aquesta manera, en els tres trimestres de 2024 ha registrat variacions negatives. Quant al resultat brut d'explotació (ebitda) també es va rebaixar, un 1%, situant-se en 274 milions d'euros.
L'empresa de ciments, amb seu a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), justifica la lleu disminució de l'ebitda per Sudamèrica, on es va notificar una pèrdua del 19% respecte al mateix període de 2023, mentre que es va incrementar a Àsia i nord d'Àfrica (+6%), Mèxic (+2%) i Europa (+2%).
Molins sosté que "l'alentiment gradual dels mercats" ha tingut impacte en els resultats de les vendes. Sudamèrica va registrar un 15% menys de vendes (233 milions), un 5% menys a Àsia i nord d'Àfrica (103 milions) i un 3% menys a Europa (423 milions), mentre que a Mèxic va tancar amb una pujada de l'1% (262 milions).
Molins sosté que "l'alentiment gradual dels mercats" ha tingut impacte en els resultats de les vendes
La companyia catalana va retallar el deute fins a un saldo net de 72 milions d'euros i continua baixant aquest apartat durant 2024. Actualment, la firma compta amb línies de finançament per un import de 572 milions d'euros, de les quals el 47% s'han utilitzat i gairebé el 60% caduquen a partir de 2028.
En un comunicat, el conseller delegat de Molins, Marcos Cela, valora que "s'han assolit uns resultats sòlids operatius amb un fort enfocament comercial" i destaca en especial l'execució del "pla estratègic centrat en la descarbonització, amb un gran avançament en els principals indicadors de sostenibilitat".