Naturgy separa els seus negocis en dos grups cotitzats mitjançant el projecte Géminis. La companyia energètica reorganitza tot el seu negoci amb el propòsit de "donar resposta als importants canvis que s'estan produint al sector energètic i que marcaran el seu futur". Segons ha informat Naturgy, l'estructura accionarial actual de tots dos grups romandrà intacta respecte de l'actual, i la capitalització borsària de totes dues firmes les situarien entre les 20 empreses més grans de l'Ibex.
Segons ha comunicat la companyia, un dels dos grups s'encarregarà de la gestió de línies de negoci com les renovables, els clients d'energia, el parc de generació convencional i la gestió dels mercats majoristes d'energia. El primer grup tindrà uns objectius de generació elèctrica instal·lada de 25 GW per al 2025 – 14 GW de generació renovable i 11 de convencional. Igualment, comptarà amb 11 milions de clients i una cartera de 290 TWh d'aprovisionament de gas. La companyia, afirmen des de Naturgy, serà "un referent sectorial amb un paper clau en la configuració de la indústria".
El segon grup en què el projecte Géminis dividirà Naturgy concentrarà els negocis de gestió d'infraestructures de distribució i transport d'energia. L'assignació de la base d'actius de Naturgy en aquesta branca els donarà uns 155.000 kilòmetres de xarxes elèctriques, 135.000 de xarxes de gas i fins a 16 milions de punts de connexió. El segon grup tindrà presència en 6 països, i un "paper fonamental en el desenvolupament de la transició energètica".
Els òrgans de govern de la nova estructura de Naturgy ha estat adaptada a la realitat sortint de Géminis. Els consellers es mantenen en 12, i després de la renúncia de dos independents, Criteria – 27% de les accions – passarà de dos a tres representants; IFM Global InfraCo comptarà amb un representant, i CVC i GIP, amb un 21% cadascun, assignaran dos consellers per cap.
Segons el president de Naturgy, Francisco Reynés, el projecte permet la companyia "avançar de forma decisiva en la seva transformació i als canvis disruptius que experimenta el sector" energètic. Reynés considera, així, que la divisió en dos grups "potencia el creixement més enllà del pla estratègic, marcant un nou camí per abordar la transició energètica".