• Empresa
  • El neoprè sostenible 'made in Catalonia' que captiva els esportistes amb més adrenalina

El neoprè sostenible 'made in Catalonia' que captiva els esportistes amb més adrenalina

L'empresa emergent Newex busca fer del barranquisme un esport més sostenible amb un producte únic al món

Un barranquista amb un neoprè de Newex | Cedida
Un barranquista amb un neoprè de Newex | Cedida
Barcelona
23 de Febrer de 2023
Act. 23 de Febrer de 2023

La companyia catalana Newex està d'enhorabona perquè ha aconseguit desenvolupar i fabricar el primer neoprè sostenible del mercat amb cautxú natural i especialitzat en barranquisme. Un material capaç de reduir en més del 95% el CO₂ emès durant el procés de producció.

Com a curiositat i, pels amants dels esports que desperten més adrenalina, cada any es rebutgen al nostre país més de 10 tones de productes de neoprè derivats del barranquisme. Un producte imprescindible que aporta "seguretat i protecció" en aquesta pràctica esportiva, però que es produeix amb materials altament contaminants com el petroli, sense opció de reciclatge o reutilització. Un maldecap pels esportistes més joves que lamentaven fer del seu hobby i estil de vida un element poc ecològic i ètic, però que per fi ha vist “la solució”.

De l’amor a un esport, fins a ser un negoci

El projecte creat per Alex Cerón, Jorge Vera i Álvaro González va néixer el 2019, poc després de presentar el treball final d’un Màster en Gestió Esportiva a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) a Barcelona. Ho defineixen com “la història d'un treball final de màster que es va complicar i es va convertir en una startup”.

Amants del barranquisme i guies d’aquest esport durant més de deu anys per Catalunya, s’han embarcat en una empresa que de moment ja és rendible, després del seu pas per un programa de preaccelaració de Barcelona Activa i que fa poc han sigut premiats per Netmentora.

 

 

L’equip està liderat pels tres fundadors esmentats anteriorment i compten amb 15 membres més, entre esportistes, ambaixadors de marca i treballadors. Segons apunten a VIA Empresa han venut més de 120 neoprens l’any passat i que no tenen pèrdues significatives.

Els creadors del projecte: “Newext és la història d'un treball final de màster que es va complicar i es va convertir en una startup”

Els ingressos totals van ser de 87.000 euros, amb una facturació de 40.000, el capital propi de 22.000 i el capital públic de 25.000. En aquests moments han obert una ronda de finançament per aconseguir més capital per destinar-ho al producte, a la producció, a l'equip humà i la innovació. De cara als reptes de futur, esperen arribar a molts més indrets, malgrat que de moment venen a Catalunya, Espanya, França, Portugal, Itàlia i fins i tot Mèxic. I també, embarcar-se en nous esports, com ara el surf i el ioga.

El seu valor afegit s’emmarca en l’aposta pels productes de quilòmetre 0, sobretot del Maresme, zona amb més repercussió pel que fa al teixit local de Catalunya.  Entre els objectius de Newex també hi ha el seu compromís amb la circularitat, és a dir, poder donar una segona vida al producte quan acaba la vida útil i poder-lo reutilitzar. Newex busca desenvolupar estoretes de ioga o escuma de gimnàs reutilitzant els productes del neoprè.