Arrassa la nova moda de l'estiu: es disparen un 350% els lloguers de piscines privades

Cocopool, la pionera firma catalana de lloguer de piscines a particulars, registra un gran increment de reserves a tot l'Estat

Una de les piscines anunciades a Cocopool | Cedida Una de les piscines anunciades a Cocopool | Cedida

L'onada de calor, amb temperatures que superen els 40 graus a moltes regions de l'Estat, ha portat els banyistes a buscar alternatives per mantenir-se frescos. Així ho assegura Cocopool, la plataforma amb què es poden llogar més de 300 piscines privades, que ha registrat un augment del 320% de les reserves a Barcelona durant l'onada de calor pertanyent a aquest mes de juliol. Es tracta d'un increment "sense precedents" que reflecteix la demanda creixent de solucions refrescants i accessibles per combatre les altes temperatures.

Més info: Cocopool, l'Airbnb de les piscines que refresca els catalans

A banda de Barcelona, les ciutats amb més demanda de lloguer de piscines inclou Madrid (350%), seguida per altres localitats més petites com València (580%), Sevilla (450%) i Alacant (820%). En aquestes àrees, l'escassetat d'espais públics adequats per al bany i l'augment de les temperatures han impulsat més persones a cercar alternatives privades. En aquest sentit, Cocopool ofereix l'opció de llogar entorns segurs i exclusius per gaudir amb familiars i amics.

Tal com va detallar a VIA Empresa el cofundador de la iniciativa, Gerard Xalabardé, cada banyista paga, de mitjana, uns 30 euros de lloguer per persona i dia, i els propietaris guanyen entorn d’uns 4.000 euros per temporada. Així i tot, aquells que saben treure el màxim profit de les seves piscines poden arribar a guanyar fins a 10.000 euros. "És una excel·lent manera de monetitzar un espai que altrament estaria infrautilitzat”, apunta Eric Mayo, amfitrió a Barcelona.

Cocopool ha registrat un augment del 320% de les reserves a Barcelona

Els potencials usuaris de la plataforma són “els amfitrions, que acostumen a viure a poblacions al voltant de les grans ciutats en les quals es troben els banyistes”, segons va apuntar Xalabardé a VIA Empresa, que acostumen a ser “persones d’entre 35 i 65 anys que cerquen una font d’ingressos extra, i que se senten còmodes fent servir altres plataformes d’economia col·laborativa. Moltes vegades, mentre la seva piscina està sent llogada per banyistes, els propietaris es mantenen a dins del seu domicili, sigui teletreballant o veient una pel·lícula, però alhora guanyant diners”. D'altra banda, els banyistes acostumen a ser perfils de tota mena.

Avui et destaquem
El més llegit