L'operació de l'estiu: Carlyle compra l'osonenca Seidor

La gestora de capital risc estatunidenca Carlyle ha adquirit la consultora tecnològica de 9.000 treballadors, que és l'ocupadora més gran al sector digital de Catalunya

Josep Benito, CEO de Seidor | Cedida Josep Benito, CEO de Seidor | Cedida

Qui va dir que l'agost era avorrit a Catalunya? Nou govern de Salvador Illa, l'arribada de Carles Puigdemont i posterior fugida, nous nomenaments i també una operació que feia dies que es rumorejava. Es tracta de la gestora de capital risc estatunidenca Carlyle que ha tancat la compra del 60% del capital de Seidor a la família Benito, que manté el restant 40% del capital, amb el propòsit de preparar a mitjà termini la sortida a borsa. Segons s'ha pogut saber, Josep Benito continuarà com a president executiu i assegura la continuïtat de l'equip directiu, així com la seu social de la companyia a Vic, la capital d'Osona. 

Seidor és una de les empreses que més facturen d'Osona, amb 894 milions d'euros anuals i compta amb un total de 9.000 treballadors

Un nou capítol de la història per a una consultora tecnològica osonenca que va facturar 894 milions d'euros l'any passat gràcies a la seva política d'adquisicions i que ha continuat amb la integració de cinc empreses del sector. El grup preveu per aquest any arribar als 1.000 milions d'ingressos amb grans clients i l'entrada a nous mercats. L'empresa, fundada el 1982, pels germans Santiago Benito i Andreu Benito, té més de 9.000 treballadors a tot el món, i és actualment l'ocupador més gran al sector digital de Catalunya.

L'entrada de la gestora americana s'ha fet a través d'un dels seus vehicles, Carlyle Europe Technology Partners (CETP), i permetrà Seidor accelerar-ne el pla de creixement. La consultora opera a 45 països, però actualment té Espanya com a principal focus operatiu i desitja créixer als Estats Units i als principals països europeus, especialment a Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit i Irlanda, així com als països nòrdics. Seidor també té una presència destacada a Llatinoamèrica, Orient Mitjà i Àfrica.

Més info: Osona, la locomotora econòmica de primera divisió

Carlyle és una gestora amb gran presència a Espanya, on ha invertit en empreses com Codorniu, Garnica, Altadia o Cepsa. Fernando Chueca, soci de CETP, ha assenyalat que la seva entrada a Seidor “és una gran oportunitat per donar suport a un líder espanyol al sector de la transformació digital i formar part d'una companyia financerament sòlida i rendible, altament competitiva i amb un important posicionament en mercats com l'espanyol i amb altes expectatives de creixement al nord-americà i principals economies europees”. Pels osonencs, el suport financer i el know-how del nou comprador, “aquesta operació és un gran pas per convertir-nos en una empresa tecnològica de referència a escala mundial”.

Més informació
Seidor aterra a França
Seidor torna a créixer a doble dígit i multiplica per quatre el volum de negoci
Seidor, els Reis Mags de la gestió empresarial
Avui et destaquem
El més llegit