Com a reconeixement del lideratge en transformació del sistema d'aliments que abanderan els Països Baixos, Food 4 Future - Expo Foodtech, el fòrum de referència en innovació per als professionals de tota la cadena de valor del sector alimentari, que tindrà lloc del 17 al 19 de maig en el BEC de Bilbao, ha triat als Països Baixos com a país convidat d'aquesta edició. Els països Baixos s'han convertit en una de les majors potències mundials en el sector agroalimentari. Amb tot just 41.000 quilòmetres quadrats de territori i 17 milions d'habitants, s'ha situat com el segon exportador de productes alimentaris del món després dels Estats Units. En concret, el territori exporta uns 80.000 milions d'euros a l'any en mercaderia alimentosa, tant com Espanya, Itàlia i Portugal produeixen conjuntament.
El país ha aconseguit convertir-se en una potència agroalimentària mundial gràcies a anys de recerca i a una forta aposta pel talent innovador. D'aquesta manera, la regió ha aconseguit produir aliments de manera sostenible usant les noves tecnologies de la indústria 4.0, eliminant de manera progressiva l'ús de pesticides o mitigant els antibiòtics de la dieta d'alguns animals.
Sergio Fabregat, director de Food 4 Future, explica que Països Baixos “és un territori exemple per a les empreses espanyoles del sector foodtech, ja que poden inspirar-se quant al seu model de negoci, internacionalització, digitalització i incorporació dels conceptes de sostenibilitat i circularitat”. En aquest sentit, la directora de la indústria alimentària del ICEX, María Naranjo, qualifica la unió entre els Països Baixos i Espanya com una “oportunitat única per a atreure l'ecosistema agroalimentari innovador clau a Europa a Bilbao amb l'objectiu de consolidar al nostre país com una FoodTech Nation”.
Food 4 Future World Summit, el major congrés europeu en innovació foodtech, serà l'escenari en el qual es podran conèixer totes les tendències i disrupcions que s'estan duent a terme en el mercat neerlandès i, per extensió, europeu. Entre els experts que acudiran des dels Països Baixos a Food 4 Future per a compartir la seva experiència destaquen Harrie Vollaard, líder innovador que fa costat a emprenedors Fintech i AgroTech; Mathias Brink, inversor en startups que combinen noves tecnologies i agroalimentació; Graham Cross, fundador d'Innosapiens, empresa dedicada a la gestió de la innovació; Mirjam Niessen, professional de la inversió que fa costat a companyies i startups del sector de l'alimentació i agricultura; Neville M. Mchina, cofundador i CEO d'Invisible Foods, empresa que combat la pèrdua d'aliments i promou un sistema alimentari circular, o Harini Venkataraman, analista especialitzada en nutrició personalitzada, nous ingredients i proteïnes alternatives.