• Empresa
  • El Palau Macaya tanca un 2018 de rècord com a "motor intel·lectual i innovador"

El Palau Macaya tanca un 2018 de rècord com a "motor intel·lectual i innovador"

El centre tanca l'any amb 59.595 assistents, un 20% més que l'any anterior

El Palau Macaya es troba al Passeig Sant Joan de Barcelona.| Cedida
El Palau Macaya es troba al Passeig Sant Joan de Barcelona.| Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
08 de Febrer de 2019

 

 

El Palau Macaya de ”la Caixa” ha tancat l’any amb un nou rècord de visitants. Durant aquests mesos, el centre ha rebut 59.595 visitants, incrementant el seu públic gairebé un 20% respecte a l’any passat, i batent el seu rècord d’assistència. Respecte les activitats que s’hi han celebrat, el centre ha acollit un total de 709 activitats, el que suposa un increment respecte de l’any anterior del 6,7%. D’aquesta forma, el Palau Macaya es consolida com a "motor intel·lectual de Barcelona i centre referent de debat per a la divulgació i la innovació", segons es detalla en un comunicat.

Més concretat, el centre col·labora amb diverses entitats i institucions sense ànim de lucre per dur a terme els cicles de diàlegs, seminaris, tallers, conferències i reflexions, amb l'objectiu "d'apropar el coneixement i la divulgació" a la societat". Un bon exemple és el Cinefòrum. Alhora, el passat mes de setembre es va obrir una nova convocatòria que dotarà nous projectes d'ajuda econòmica de cara a 2019.  

 

També s'ha donat el tret de sortida a un nou format a la programació del centre: els Macaya 361º que es proposta com a "conferències curtes, inspiradores creades per aportar una visió completa i plural sobre els reptes que afecten a la societat, de la mà d’experts, periodistes i usuaris, i que a més, vol incloure la veu dels ciutadans". Es tracta de pensar i pensar-se. 

Alguns dels temes més recorrents són: la democràcia, la diversitat, la cohesió social, el transhumanisme, l'economia, el canvi climàtic, la governabilitat o el desenvolupament sostenible, entre d'altres. A títol personal, han passat cares conegudes com l'alta Comissionada per a l'Agenda 2030 a Espanya, Cristina Gallach, el fundador i director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, o l'antic director general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, entre d'altres.