• Empresa
  • Parlem impulsa la cultura blockchain catalana

Parlem impulsa la cultura blockchain catalana

L'operadora col·labora amb CatalanDAO amb la compra d'un dels 24 NFT del seu calendari d'advent digital

El CEO de Parlem Telecom, Ernest Pérez Mas | ACN
El CEO de Parlem Telecom, Ernest Pérez Mas | ACN
Redacción VIA Empresa
Barcelona
24 de Desembre de 2021
Act. 11 de Gener de 2022

Parlem Telecom ha establert una col·laboració amb l'Organització Autònoma Descentralitzada CatalanDAO per impulsar la cultura digital catalana a la blockchain. Amb aquest acord, la teleoperadora espera contribuir al "foment de la cultura, l'art i llenguacatalanes" en els entorns tecnològics, així com "contribuir a la sostenibilitat del planeta".

La primera actuació de la col·laboració ha estat la compra per part de l'operadora d'un dels 24 NFTs de nadal que ha subhastat la comunitat descentralitzada. Cadascun dels tokens atorga la propietat al comprador d'una obra de l'artista plàstic barceloní Klas Ernflo i una nadala del col·lectiu sonor CaboSanRoque.

Amb aquestes 24 peces, CatalanDAO ha conformat un calendari d'advent dedicat a la promoció de la cultura catalana en relació amb les tecnologies descentralitzades. Amb els beneficis dels 24 dies, l'organització impulsarà projectes vinculats a la cultura i llengua catalanes i iniciatives socials descentralitzades amb blockchain. A més, la DAO remunerarà "de forma justa" els artistes participants, amb un model de finançament "alternatiu i no especulatiu".

CatalanDAO és una iniciativa blockchain de la comunitat catalana creada per desenvolupar experiments a la blockchain en diversos àmbits, des de la cultura descentralitzada fins a propostes econòmiques, socials i polítiques alternatives. L'organització, a més, aposta per la divulgació sobre les noves tecnologies en llengua catalana.

A banda de l'adquisició del token i la col·laboració amb CatalanDAO, Parlem Telecom ha adquirit el domini web3 parlem.eth. Amb aquest espai, la teleoperadora pretén entrar a la internet 3.0 descentralitzada, amb l'objectiu de "retornar el poder als usuaris i trencar l'hegemonia de les grans tecnològiques globals".