Pimec va tancar l'exercici 2023 amb uns ingressos de 22,87 milions d'euros, pràcticament un milió més del pressupostat i un 4% més que en 2022, i preveu créixer un altre 3% en 2024, fins a 23,56 milions.
Ho ha dit el president de la patronal, Antoni Cañete, en una roda de premsa després de l'assemblea general, en la qual ha afegit que el benefici va augmentar un 35%, fins a 936.000 euros, encara que preveu reduir-ho aquest any en un 24%, fins als 714.000 euros.
Les despeses de la patronal durant l'any passat van pujar un 3%, fins a 21,93 milions, especialment per l'increment de costos en personal i estructura, i pels costos directes de serveis i projectes.
Preveu reduir-ho aquest any en un 24%, fins als 714.000 euros
Pimec va tancar l'any amb 146.000 socis, tant directes com a indirectes, i 325 associacions sectorials, nombre que Cañete ha destacat que és el major de qualsevol entitat empresarial a Espanya.
De cara a aquest any, preveu que els ingressos per socis augmentin un 8% interanual: "Continuem sent agosarats".
Cañete ha recordat que aquest any l'organització compleix 50 anys i que ho celebrarà realitzant el tradicional sopar dels Premis Pimec en el Palau Sant Jordi de Barcelona, publicant un llibre i amb altres activitats.
Consell estatal de pimes
Cañete ha explicat que el passat 1 de maig, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar el Decret llei per a la creació del Consell Estatal de la petita i la mitjana empresa.
Aquest Consell tindrà cinc vocalies, de les quals dos seran per a la CEOE, dues per Cepyme i una cinquena per a "organitzacions amb veu pròpia", a més d'una altra vocalia per a patronals de pimes autonòmiques.
El president de Pimec ha explicat que aquestes normes poden permetre a la patronal catalana ocupar una de les vocalies "amb veu pròpia i com Pimec", i no en representació d'una organització estatal.