El Port de Barcelona ha presentat aquest dimarts, en el marc de la fira Seatrade Cruise Global, la seva aposta decidida per la sostenibilitat, el medi ambient i la innovació com a eixos estratègics pel desenvolupament de l’activitat dels creuers. La instal·lació ha destacat també el bon ritme amb què s’estan desenvolupament les noves infraestructures dedicades a aquest sector i la fidelitat que els principals operadors de tot el món demostren per Barcelona.
Així mateix, la delegació del Port de Barcelona també ha presentat el balanç de l’exercici 2017 que, amb 2,71 milions de creueristes (+1,1%) i 778 escales, ha suposat el seu millor registre històric. Per al 2018, el complex portuari té previst rebre un total de 800 escales i que es produeixi un lleuger increment dels passatgers, determinat pel nivell d’ocupació dels creuers, segons informen en un comunicat.
D’altra banda, aquest any el Port rebrà 10 creuers en primera escala Symphony of the Seas, Carnival Horizon, Seabourn Ovation, MSC Seaview, Viking Spirit, Celestial Olimpya, Sapphire Princess, TUI Explorer, Celebrity Eclipse i Le Laperouse. D’aquests, les cinc primeres són naus de darrera generació que acaben d’entrar en servei o que ho faran en els pròxims mesos.
Els creueristes generen el 20% de la despesa a Barcelona
La indústria creuerística és una important dinamitzadora de l’economia de Barcelona i de Catalunya, segons indica un estudi realitzat per la Cruise Lines International Association (CLIA) a partir de dades del 2016. Els turistes que arriben en creuer a la ciutat suposen només el 8% del total, però generen el 20% de la despesa total, amb un impacte en l’economia de més de 1.000 milions d’euros anuals. Segons l’informe, la facturació total generada a Catalunya per cada creuerista del Port de Barcelona va arribar als 518 milions d’euros l’any 2016 (un 20% més que el 2014).