Carlos Duran s’ha endut el Premi Jove Empresari de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya, un guardó que s’ha entregat aquest vespre al centre de convencions IMO Grup Miranza de Barcelona. L’entitat ha volgut destacar la trajectòria de Duran al capdavant d’Hoy-voy, un model d’autoescola vinculat al baix cost, amb 39 establiments repartits per tot l’Estat espanyol, i la constant aplicació de les noves tecnologies.
Un dels fundadors de la cadena s’ha imposat a Óscar Pierre (Glovo) i les bessones Eva i Maria Martin (Tiendeo). Fundada l’any 1985, l’AIJEC està formada per joves menors de 45 anys amb empresa pròpia. Actualment, l’organització empresarial representa a unes 300 persones. A criteri del president de l’Associació, Ruben Sans Solsona, el premi recull “el talent i un esperit propi de fer coses, crear i emprendre”.
En el mateix discurs, el dirigent ha reclamat suport al talent emprenedor amb “més col·laboració publico-privada i una administració que impulsi realment la digitalització”. A més, Sans Solsona demana al sector públic que “faci arribar més ajudes, posi en valor a les pimes i els autònoms i afavoreixi la creació d’un entorn favorable per constituir empreses on prevalgui la seguretat jurídica i l'estabilitat”.
Sans Solsona: "Cal una administració que impulsi realment la digitalització"
L’acte, presentat per l’emprenedor Pau Garcia-Milà i Maria Josep Prats, ha comptat amb una petita representació del món econòmic i polític com Jaume Guardiola, president del Cercle d’Economia; l’economista Carlos Tusquets; Joan Romero, director executiu d’Acció; Pere Navarro, delegat especial del Consorci de la Zona Franca; Xavier Pérez Farguell; Jordi Martí, regidor de Junts a l’Ajuntament de Barcelona i Alejandro Fernández, diputat al Parlament i president del Partit Popular de Catalunya.
Reconeixements a la millor iniciativa empresarial i la qualitat lingüística
En paral·lel al guardó a Carlos Duran, l’Associació de Joves Empresaris ha entregat el premi a la Millor Iniciativa Empresarial i a la Millor Qualitat Lingüística Empresarial. El primer reconeixement ha anat a parar a mans de Bold, una consultora d’enginyeria creada per Bernat Carreras i que actualment s’ha transformat en una firma de producció de bateries elèctriques pels sectors de l’aviació i els vehicles d’altes prestacions.
La part més emotiva de l’acte ha arribat amb l’homenatge a Santiago Tarin
En segon terme, l’estatueta s’ha entregat a Electrofluxe, una empresa vinculada al desenvolupament d’energies renovables. El guardó premia l’aposta del català com a llengua vehicular de la firma, malgrat tenir una plantilla de diferents nacionalitats. La part més emotiva de l’acte ha arribat amb l’homenatge a Santiago Tarin, en forma d’entrega del reconeixement a la Millor Trajectòria Professional per l’empresari, expresident i cofundador de l’AIJEC. Enmig d’aquestes distincions, la gala també ha ofert una menció de l’Emprenedoria Social a FitPlanet, una firma dedicada als esports de l’aire lliure i a la preservació dels animals marins.