
BBVA ha presentat la sisena edició dels Premis BBVA als millors productors sostenibles d'Espanya, una iniciativa que reconeix el compromís i l'excel·lència dels productors que estan transformant el sector agroalimentari a través de pràctiques sostenibles. En aquesta edició, BBVA presentarà una nova categoria especial: el premi a la Millor Iniciativa Jove de Producció Sostenible, dirigida a emprenedors de fins a 40 anys, amb l'objectiu de, a més de donar suport a pimes i autònoms, fomentar l'emprenedoria i el relleu generacional al sector agroalimentari.
Com en edicions anteriors, els guardons es dirigeixen a productors d'aliments en general que apostin per un model de producció sostenible. Podran presentar la seva candidatura tots aquells que comptin amb certificat oficial de producció ecològica i que hagin implementat solucions sostenibles als seus processos productius.
Entre elles, es valorarà la integració d'innovacions tecnològiques, la millora de l'eficiència de recursos i la creació de models de negoci resilients i la promoció d'activitats amb impacte social al territori. D'entre tots els candidats es triaran els deu guanyadors, un dels quals serà de la categoria especial per a joves.
Un dels principals objectius d'aquests premis és donar visibilitat a les iniciatives que estan transformant la manera com es produeix al sector. Els guanyadors són exemple de com liderar la transició cap a pràctiques agroalimentàries més responsables. Per això, com a part del premi, formen part d’un pla de difusió d'àmbit nacional. A més, els seus productes s'incorporen a una recepta elaborada pels germans Roca, copropietaris del Celler de Can Roca. En el cas de la iniciativa guanyadora del premi especial, rebrà, a més, una dotació econòmica de 5.000 euros.