• Empresa
  • Els Premis BBVA estrenaran un guardó a la millor iniciativa jove en sostenibilitat agroalimentària

Els Premis BBVA estrenaran un guardó a la millor iniciativa jove en sostenibilitat agroalimentària

L’oli d’oliva verge extra corbella d’Oli Migjorn i el vi negre ecològic Clos Ancestral de la Família Torres, guanyadors el 2024, protagonistes de propostes culinàries dels germans Roca

Les vinyes de Mas La Plana de la Família Torres | Jordi Elias
Les vinyes de Mas La Plana de la Família Torres | Jordi Elias
Redacció VIA Empresa
Barcelona
17 de Març de 2025
Act. 17 de Març de 2025

BBVA ha presentat la sisena edició dels Premis BBVA als millors productors sostenibles d'Espanya, una iniciativa que reconeix el compromís i l'excel·lència dels productors que estan transformant el sector agroalimentari a través de pràctiques sostenibles. En aquesta edició, BBVA presentarà una nova categoria especial: el premi a la Millor Iniciativa Jove de Producció Sostenible, dirigida a emprenedors de fins a 40 anys, amb l'objectiu de, a més de donar suport a pimes i autònoms, fomentar l'emprenedoria i el relleu generacional al sector agroalimentari.

 

Com en edicions anteriors, els guardons es dirigeixen a productors d'aliments en general que apostin per un model de producció sostenible. Podran presentar la seva candidatura tots aquells que comptin amb certificat oficial de producció ecològica i que hagin implementat solucions sostenibles als seus processos productius.

Entre elles, es valorarà la integració d'innovacions tecnològiques, la millora de l'eficiència de recursos i la creació de models de negoci resilients i la promoció d'activitats amb impacte social al territori. D'entre tots els candidats es triaran els deu guanyadors, un dels quals serà de la categoria especial per a joves.

 

Un dels principals objectius d'aquests premis és donar visibilitat a les iniciatives que estan transformant la manera com es produeix al sector. Els guanyadors són exemple de com liderar la transició cap a pràctiques agroalimentàries més responsables. Per això, com a part del premi, formen part d’un pla de difusió d'àmbit nacional. A més, els seus productes s'incorporen a una recepta elaborada pels germans Roca, copropietaris del Celler de Can Roca. En el cas de la iniciativa guanyadora del premi especial, rebrà, a més, una dotació econòmica de 5.000 euros.