Fluidra obté uns ingressos de 753,2 milions d'euros en el primer semestre del 2019, un 2,4% més, i el Ebitda augmenta un 4%, fins als 142,6 milions, segons l'informe remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La multinacional d'equipament de piscines i wellness preveu tancar 2019 amb una facturació de 1.350-1.400 milions d'euros, un Ebitda de 240-260 milions, i un deute net per sota de 2,6 vegades Ebitda. Fluidra atribueix el seu augment de vendes a la fortalesa de la seva presència global, amb la seva activitat a Europa mantenint un bon comportament, i amb els Estats Units "recuperant-se després del feble comportament en el primer trimestre"; i destaca que el creixement del Ebitda per sobre de la facturació demostra la solidesa del palanquejament operatiu, segons un comunicat de la companyia.
Considera que la millora del marge es deu a la bona gestió del marge brut, inversions prudents en despeses operatives, i les sinergies aflorades en el procés d'integració amb Zodiac, que ja superen l'objectiu marcat per a aquest any de 19 milions. Així, l'objectiu de sinergies de costos per a aquest any s'ha superat en aconseguir els 21 milions d'euros al tancament de juny, la qual cosa ha portat a la companyia a elevar l'objectiu per a aquest any fins als 25 milions. Com a resultat de l'impacte derivat de la fusió i que no afecta a la caixa, el benefici net proforma de Fluidra cau un 14,8% interanual en el primer semestre, a 48,3 milions.
El president executiu del grup, Eloi Planes, ha dit que "els factors temporals que van dificultar el començament de l'any, a poc a poc van dissipant-se" i el segon trimestre va ser molt bo malgrat la climatologia adversa als Estats Units i el Sud d'Europa, a més de destacar que els fonamentals del negoci continuen sent sòlids i permeten reafirmar les previsions per a 2019.
Les líders en vendes són les piscines residencials
La divisió de Piscina Residencial continua sent la que genera més volum de vendes, per la qual cosa el grup la considera clau per a la seva resiliència tenint en compte el gran parc de piscines instal·lat existent: la facturació va ser d'uns 525 milions, un 4% més que en el mateix període de l'any anterior si s'ajusta per perímetre.
Piscina Comercial va aconseguir els 52,3 milions, la qual cosa suposa una millora interanual del 3,7%, en línia amb el trimestre anterior; Tractament de l'Aigua de Piscina es va recuperar en el segon trimestre tant en químics com equips automàtics de tractament d'aigua (+5,6%); Conducció de Fluids de Piscina també va millorar en el semestre respecte al mateix període de l'any anterior (+7,3%).
La regió que més creix pel que fa a vendes és Resta d'Europa
Per mercats geogràfics, la millor és Resta d'Europa, en créixer un 6,6%, seguida de Sud d'Europa, que concentra més d'un 40% de les vendes i la facturació de les quals es s'eleva un 5,9%, "ajustat per l'efecte albires i perímetre".
Nord Amèrica dona bon resultat malgrat al temps: registra una pujada interanual del 1,6%, "ajudada per divisa i gràcies a que els factors temporals que van afectar el trimestre anterior comencessin a diluir-se": entre aquests factors està el trasllat d'una planta d'escalfadors a Mèxic, planta que ja funciona a ple rendiment, produint més que la fàbrica anterior. En el segon trimestre estanc, Nord Amèrica creix en vendes el 12,5%, ajustat per divises i perímetre.
Planes ha destacat que el grup té dos avantatges, que considera únics: "La nostra plataforma global, que ens permet no dependre d'un mercat geogràfic en concret, i la nostra capacitat de generar sinergies de cost gràcies a la fusió" amb Zodiac.
Com a resultat d'aquest impacte derivat de la fusió i que no afecta a la caixa, el benefici net proforma de Fluidra cau un 14,8% interanual en el primer semestre, a 48,3 milions.