El Racc ha participat en el projecte europeu Galileo4Mobility, que té l’objectiu d’introduir la tecnologia dels satèl·lits Galileo en els serveis MaaS (Mobility as a Service) per millorar l’experiència dels usuaris quan utilitzen serveis de mobilitat, segons informen en un comunicat. Aquesta xarxa de satèl·lits europea ofereix un geoposicionament molt més precís que altres sistemes de satèl·lits, com el GPS, i es troba en la cursa mundial per incrementar la seva presència en el mercat.
Actualment molts telèfons mòbils, navegadors i altres dispositius connectats ja són compatibles amb aquesta tecnologia, el que beneficia als usuaris donant-los una geolocalització més acurada quan utilitzen aplicacions de mobilitat o de mapes i suposa un salt qualitatiu en la seva mobilitat quotidiana.
El projecte Galileo4Mobility s’ha desenvolupat durant dos anys i mig en cinc països d’Europa, amb el finançament de l'Agència Europea de Navegació per Satèl·lit (GSA), que depèn de la Comissió Europea, i ha comptat amb la participació de diverses entitats públiques i privades d’arreu d’Europa, entre elles el Racc, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Creafutur, Pildo Labs i la Unió Internacional del Transport Públic.
En el marc d’aquesta iniciativa, el Racc ha avaluat els resultats de les quatre proves pilot que s’han fet a Europa. D’una banda, ha organitzat una prova a Barcelona que s’ha basat en l'ús del sistema Galileo en l’aplicació de mobilitat CityTrips. Aquesta app, que és un agregador de MaaS, ha estat desenvolupada pel propi Racc i proporciona a l'usuari informació en temps real i accés a tota l'oferta de mobilitat i vehicles compartits disponibles a la ciutat segons la seva localització exacta i la seva destinació.