Repsol ha obtingut un benefici net de 1.056 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, la qual cosa representa un augment del 65% respecte al mateix període de l'exercici anterior, impulsada pel compliment dels seus plans per incrementar la seva eficiència i flexibilitat en l'actual entorn de preus del cru, segons informa la companyia.
El benefici net ajustat del grup també s’ha incrementat un 23%, fins als 1.126 milions d'euros, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) ha crescut un 29%, fins a situar-se en els 3.108 milions a tancament de juny.
Aquests resultats s’han produït en un període (gener a juny) en el qual els preus mitjans de les matèries primeres de referència internacional s’han mantingut en un rang baix, indica la petroliera. Així, el cru Brent ha cotitzat a una mitjana de 51,7 dòlars per barril, mentre que el gas Henry Hub ho ha fet a 3,3 dòlars per Mbtu.
D'altra banda, el deute financer net s’ha reduït en els últims dotze mesos en un 36%, fins als 7.477 milions d'euros, des dels 11.709 milions a 30 de juny de l'any passat.
Pel que fa al programa d'eficiències i sinergies, durant el primer semestre la petroliera ha materialitzat el 50% de l'objectiu de 2.100 milions d'euros establert per al conjunt de l'any.
La producció mitjana d'hidrocarburs de la companyia presidida per Antoni Brufau en els sis primers mesos de l'any ha estat de 684.900 barrils equivalents de petroli al dia, en línia amb els seus objectius establerts.
Benfici de 339 milions en Upstream
Per àrees, el negoci d’Upstream (Exploració i Producció) ha registrat un benefici de 339 milions d'euros, molt superior als 63 milions que es van obtenir en els sis primers mesos de 2016, en un període en el qual va realitzar rellevants descobriments d'hidrocarburs a Estats Units, com el d'Alaska, que representa la major troballa d'hidrocarburs al país en els últims 30 anys, i Trinidad i Tobago.
Així mateix, Repsol ha augmentat la producció al Perú, ha reiniciat la seva activitat a Líbia i ha engegat el jaciment Lapa i nous pous a Sapinhoá, aquests dos últims al Brasil.
Mentrestant, el negoci de Downstream (Refí, Química, Màrqueting, Lubrificants, Trading, GLP i Gas & Power) ha aconseguit un resultat de 929 milions d'euros a juny, en línia amb els 934 milions que es van obtenir en el primer semestre de l'any passat.
Referent a això, les àrees de Refí i de Química de la companyia han continuat mostrant la seva solidesa i fortalesa, alhora que s’han produït millores en Trading i Gas & Power, Màrqueting i Refí a Perú gràcies a l'engegada, en l'últim trimestre de 2016, de la nova unitat de dièsel de baix sofre a La Pampilla.
Per la seva banda, l'indicador de marge de refinament a Espanya s’ha situat en 6,6 dòlars per barril, un 3% per sobre dels 6,4 dòlars per barril registrats en els sis primers mesos de l'exercici anterior.
A més, aquest semestre Repsol ha emès un bo verd certificat que l’ha convertit en la primera empresa del seu sector del món a utilitzar aquest tipus d'actiu. Aquest instrument servirà per finançar més de 300 iniciatives encaminades a millorar l'eficiència energètica i reduir les emissions de CO2.