Abertis ha obtingut un benefici net de 1.681 milions d'euros el 2018, un 87% més l'any anterior per l'impacte positiu de les plusvàlues obtingudes amb la venda del 34% de Cellnex Telecom, 605 milions d'euros, segons ha informat la companyia en un comunicat. Ara bé, si s'exclou aquest efecte i altres impactes fiscals i de tipus de canvi, el benefici net comparable creix un 15% més que el 2017.
L'Ebitda del grup ha estat de 3.549 milions d'euros, un 3% més gràcies a una reducció de la despesa d'explotació i elements de "millora de l'eficiència". A més, els ingressos de l'exercici han assolit els 5.255 milions d'euros amb un lleuger descens del 0,3% respecte el 2017, sobretot per la negativa evolució del tipus de canvi. En termes comparables, l'increment és del 5,3%.
A més, el 73% dels ingressos d'Abertis han vingut de fora d'Espanya i és el mercat francès el que es consolida com el més gran per al grup amb un 33% del total, seguit d'Espanya amb un 27%.
Procés de transformació
En un any marcat pel procés de transformació, amb l'entrada i el control com a accionistes d'Atlantia, ACS i Hochtief, el grup Abertis Infraestructures tanca amb un deute de 12.538 milions d'euros que no inclou els 9.800 milions que es va quedar la nova firma instrumental Abertis HoldCo, creada en el procés de fusió. Segons Abertis, després de fer desinversions a Cellnex i Hispasat i refinançar part del deute a mig termini, les obligacions necessitats de fons a curt termini són de 4.270 milions d'euros.
De fet, Abertis explica que amb l'objectiu d'allargament, el venciment de deute i minimitzar el risc de refinançament, Abertis HoldCo ha obtingut aquest mes de febrer un nou crèdit a cinc anys per 970 milions d'euros, mentre que el grup mare n'ha obtingut un altre a 7 anys per 1.100 milions d'euros.
Pel que fa a la resta d'indicadors, Abertis registra una evolució positiva del tràfic en els seus principals mercats, creixent especialment a Puerto Rico (+7%), a l'Índia (+4,8%), a Espanya (+3,3%), a Xile (+3%) o a França (+1,7%) i Itàlia (+1,2%).