Damm ha tancat el 2019 amb una facturació de 1.385 milions d'euros, un 10% superior a la del 2018, i un benefici net de 120 milions d'euros, xifra que representa un 7% més que l'any anterior. Així ho ha assenyalat aquest dimarts el president executiu de la companyia, Demetrio Carceller, durant la junta d'accionistes que es va haver de posposar per la covid-19.
Segons ha assenyalat Carceller, els bons resultats obtinguts en el passat exercici han incrementat la fortalesa financera de la companyia i li han permès afrontar amb solvència l'important impacte que ha tingut la pandèmia en el desenvolupament de la seva activitat durant els primers nou mesos del 2020. En aquest sentit, l'hostaleria, essencial en el negoci de Damm, ha estat tancada durant gairebé tres mesos i, malgrat la gradual tornada a l'activitat, el sector ha operat molt per sota dels seus nivells habituals durant l'estiu.
S'estima, a més, que un 20% dels establiments preveu no obrir de nou les seves portes. No obstant això, el mercat de la cervesa en el canal alimentació ha reflectit un augment del 21,5% entre gener i juliol del 2020, segons dades de Nielsen. No obstant això, aquest increment no compensa les pèrdues registrades pel sector cerveser a Espanya a causa del tancament de bars i restaurants, tal com ja es va avançar des de Cervesers d'Espanya.
El president executiu de Damm ha volgut destacar, especialment, l'enorme capacitat de resposta i adaptació del grup davant la crisi i ha agraït el compromís, l'esforç i el treball realitzat per les prop de 5.000 persones que formen part de la companyia per a minimitzar l'impacte de la crisi sanitària viscuda els passats mesos, fent un repàs de l'evolució i l'actuació del grup en cada moment.
I és que, des que es va decretar l'estat d'alarma a Espanya, el passat 14 de març, i després de declarar-se com a essencial el sector d'alimentació i begudes, totes les fàbriques de cervesa i aigua de Damm van estar plenament operatives per a garantir el subministrament de producte al mercat, assegurant sempre i, en primer lloc, la seguretat i salut de tot el seu equip humà. Tot això va ser possible "gràcies a les inversions realitzades en anys anteriors en innovació industrial i digitalització de processos, que van permetre mantenir la producció i ajustar-la a la demanda dels mercats, assegurant la salut de totes les persones", ha assenyalat Carceller.