• Empresa
  • Saba s'adjudica l'aparcament del principal Aeroport de Xile

Saba s'adjudica l'aparcament del principal Aeroport de Xile

La multinacional catalana es reforça com a primer operador de pàrquing del país

Imatge de la seu corporativa de Saba
Imatge de la seu corporativa de Saba
Redacció VIA Empresa
18 d'Octubre de 2016
Act. 18 d'Octubre de 2016
Saba s'ha adjudicat el contracte de gestió de l'aparcament de l'Aeroport Arturo Merino Benítez de Santiago de Xile, el més gran del país i el cinquè de tot Llatinoamèrica, segons ha informat aquest dilluns la companyia participada per Criteria CaixaHolding i Juan Abelló.

La firma reforça la seva posició com a primer gestor de pàrquings de Xile amb aquest contracte, que s'emmarca en la seva política de creixement i diversificació geogràfica.

En concret, Saba s'encarregarà de gestionar 4.500 places d'aparcaments d'aquest aeròdrom, repartides en tres localitzacions, durant un període de tres anys, amb possibilitat de prorrogar-lo dos anys més.

L'Aeroport de Santiago registra actualment uns 18 milions de viatgers anuals, si bé està actualment en ple procés d'expansió, amb la construcció d'una nova terminal i l'ampliació del pàrquing perquè sumi un total de 7.800 places.

De moment, el contracte permet a Saba elevar en un 40% la cartera de places d'aparcament que gestiona al país. Fins ara explotava 18.000 places repartides per quatre ciutats.

Aposta per Xile
La companyia que presideix Salvador Alemany pretén, tot i això, seguir creixent en aquest país, en què també acaba de renovar per a un període de set anys el contracte de gestió de 2.600 places de pàrquing d'un hospital de la capital.

A més, també ha aconseguit el seu primer contracte de gestió de zones d'aparcament regulat, en obtenir la del centre de la ciutat de San Bernardo.

Saba aconsegueix els nous contractes a Xile en paral·lel al tancament de la venda dels seus centres logístics a Merlín, una operació amb què la firma tanca el procés de venda d'actius no estratègics que ha emprès els últims anys, que ha suposat desinversions per un import total de 300 milions d'euros.