La salut mental és un factor clau per a les empreses, ja que influeix directament en la productivitat dels treballadors. Davant aquesta realitat, ha sorgit una plataforma digital que està transformant l’accés a l’assistència psicològica. Aquesta eina, creada per promoure el benestar i la salut mental tant en l’àmbit laboral com personal, respon a una necessitat creixent.
La iniciativa neix de Daniela Salvitti, CEO de ‘Sánate’, qui va experimentar una profunda crisi professional als 30 anys. Arran d'això, va descobrir que moltes persones passen per situacions similars o pateixen problemes més greus com depressió, ansietat o burnout, i necessiten ajuda professional, ja que a Espanya, la situació és preocupant: només hi ha sis professionals de salut mental per cada 100.000 habitants, una xifra que és fins a tres vegades inferior a la mitjana europea.
'Sánate' es focalitza en millorar el rendiment i la satisfacció dels treballadors, sovint afectats per l’absència d’harmonia, la desmotivació i la manca d’un propòsit clar
En aquest context, neix 'Sánate', una empresa fundada el 2024 a Barcelona amb el suport de Barcelona Activa, amb l’objectiu de combatre els efectes d’un entorn laboral aclaparador. 'Sánate' es focalitza en millorar el rendiment i la satisfacció dels treballadors, sovint afectats per l’absència d’harmonia, la desmotivació i la manca d’un propòsit clar. Aquests factors contribueixen a una baixa productivitat i a equips desconnectats, incapaços d’assolir el seu màxim potencial.
'Sánate' ofereix una àmplia gamma de serveis per fomentar el benestar i el creixement personal. Entre aquests, hi ha serveis terapèutics, tallers educatius i retirs. La seva missió és clara: crear espais on les persones puguin prosperar, alineant els propòsits individuals amb els objectius corporatius per aconseguir una productivitat i un desenvolupament integral. Amb aquest enfocament, 'Sánate' es posiciona com un aliat clau per impulsar el benestar i el rendiment, tant a escala personal com professional.
L'aliat de recursos humans per millorar el benestar i la salut mental laboral
Salvitti destaca que la plataforma ofereix els seus serveis a través de quatre pilars fonamentals. El primer pilar és el benestar, en què promouen un entorn laboral saludable que impulsa el benestar físic i emocional dels empleats fomentant hàbits positius i prevenint l'estrès i l'esgotament. El segon pilar és la productivitat, on se centren a optimitzar el rendiment dels equips mitjançant estratègies que fomenten la motivació, l'enfocament i l'eficiència. El tercer pilar és la salut mental, en què aborden de manera proactiva els reptes emocionals que puguin sorgir en l'àmbit laboral, proporcionant eines i recursos necessaris per gestionar l'estrès, l'ansietat i altres obstacles emocionals. Finalment, el quart pilar és la gestió del talent, on acompanyen les empreses en el desenvolupament i la retenció del seu talent a través de programes de formació i coaching.
"Complementem el departament de recursos humans de l'empresa i els ajudem en temes de benestar i salut mental, tant per tractar els problemes existents com per prevenir-los", apunta Salvitti. Davant d'aquesta necessitat, Daniela Salvitti (directora de negoci) juntament amb dos socis, Andreas Lehner (director d'operacions) i Alexia Nor (directora terapèutica) van començar a treballar en la creació d'un marketplace conscient. Aquesta plataforma ofereix tant teràpies tradicionals com alternatives, brindant acompanyament en els processos vitals dels usuaris. Les teràpies són híbrides, però principalment online. "Actualment, comptem amb 20 terapeutes donats d'alta a la plataforma, la majoria dels quals es troben a Barcelona i a l'Amèrica Llatina", comenta Salvitti.
Salvitti ('Sánate'): "Complementem el departament de recursos humans de l'empresa i els ajudem en temes de benestar i salut mental, tant per tractar els problemes existents com per prevenir-los"
"El servei ja compta amb 10 clients finals i actualment estem en converses amb 3 empreses per tancar acords aquest any", apunta Salvitti. Estan en negociacions amb Arcos Dorados, l'operador més gran de restaurants McDonald's a Amèrica Llatina i el Carib, que està interessat a treballar amb 350 empleats. També estan en negociacions amb una empresa financera del Regne Unit i una altra especialitzada en selecció de personal a l'Argentina, que necessita incorporar serveis de benestar i salut mental. "En aquest moment, estem enfocant els nostres esforços a atraure més clients en aquest sector. No obstant això, necessitem trobar un soci de màrqueting que ens doni suport en el procés d'expansió", afegeix.
Quant als preus, la tarifa mitjana per als consumidors finals és de 60 euros per sessió. Per a les empreses, ofereixen un servei altament personalitzat. "Els preus varien des de tallers d'un dia, que oscil·len al voltant dels 3.000 euros, fins a programes de sis mesos a un any, el cost dels quals pot variar entre els 30.000 i els 50.000 euros", explica Salvitti.
Salvitti ('Sánate'): "Els preus varien des de tallers d'un dia, que oscil·len al voltant dels 3.000 euros, fins a programes de sis mesos a un any, el cost dels quals pot variar entre els 30.000 i els 50.000 euros"
En aquest sentit, la cofundadora reconeix que encara estan invertint diners, ja que tot ha estat autofinançat. A curt termini, el seu objectiu és seguir centrats a Espanya i posar el focus en les empreses. A mitjà termini, volen continuar amb l'expansió, i a llarg termini, la seva meta és desenvolupar una versió en anglès de la plataforma, perquè un nombre més gran de persones pugui accedir a les teràpies sense que l'idioma sigui un obstacle.