El conseller delegat d'Skoda, Petr Novotny, ha ratificat la intenció de la marca d'unir-se a Talgo com un projecte "a llarg termini" amb la voluntat de crear un "gegant europeu" del sector ferroviari. En una entrevista a Cinco Días, publicada aquest dimarts, Novotny ha tornat a subratllar que ambdues empreses són "complementàries en productes, mercat i tecnologies". En aquesta línia, ha detallat que la unió vol i pot crear "un campió europeu" que comprèn sistemes de propulsió, trens lleugers i de rodalies, autobusos elèctrics, sistemes de senyalització i "el punt fort de Talgo, l'alta velocitat". Per això, Novotny ha dit que "insistiran" que volen "obrir un diàleg" per "explicar els beneficis".
Aquestes declaracions es produeixen una setmana després que Talgo descartés aquesta fusió en considerar que no era viable "explorar possibles alternatives diferents d'una oferta pública d'adquisició competidora que garanteixi els recursos financers i industrials", tal com havia fet el grup hongarès GanzMavag.
Novotny, però, està convençut que pot convèncer la firma ferroviària d'aquesta fusió i ha avançat que enviarà una carta al director general explicant les "oportunitats conjuntes" que veu a països com República Txeca, Eslovàquia, Bulgària i Romania, entre d'altres.
Novotny nega que el govern espanyol estigui darrere de la seva oferta, però admet "bones relacions" amb l'administració central
El conseller delegat de Skoda ha garantit que Talgo mantindrà la feina i el pagament dels impostos a l'estat espanyol, així com que continuarà cotitzant a la borsa espanyola. D'altra banda, ha negat que l'oferta tingui l'executiu de Pedro Sánchez darrere i que es limita a "una cosa entre dues" empreses. Tot i això, ha admès que és "absolutament normal intentar mantenir bones relacions" amb l'administració. Prèviament, el govern espanyol havia mostrat la seva disconformitat amb l'opa de GanzMavag en considerar que podia tenir connexions amb Rússia.
En ser preguntat sobre la "capacitat financera" del grup, Novotny ha remarcat que la companyia txeca ha multiplicat per quatre la facturació en quatre anys. També ha apuntat que en el primer semestre de l'any compten amb uns 800 milions en contractes.