• Empresa
  • La healthtech Sycai Medical tanca una ronda de 780.000 euros

La healthtech Sycai Medical tanca una ronda de 780.000 euros

L'emergent del sector de la salut posa a punt la sortida al mercat del seu software de detecció precoç del càncer de pàncrees

L'emergent catalana analitza les imatges de TACs abdominals per trobar lesions no detectades | iStock
L'emergent catalana analitza les imatges de TACs abdominals per trobar lesions no detectades | iStock
Redacción VIA Empresa
Barcelona
14 de Març de 2022
Act. 14 de Març de 2022

La startup catalana Sycai Medical ha tancat una ronda d'inversió de 780.000 euros. L'emergent, que ha desenvolupat un programari especialitzat en la deteccióprecoç del càncer de pàncrees, ha rebut aquest nou finançament de la mà de la gestora de venture capital d'impacte Ship2B Ventures amb el suport de BancSabadell mitjançant Bsocial Impact Fund i el programa Bstartup Health de l'acceleradora de l'entitat catalana.

La startup, fundada l'any 2020, espera, amb el tancament d'aquesta ronda, completar la tramitació del segell CE i així posar a punt la sortida al mercat del seu sistema de detecció del càncer de pàncrees. La tecnologia desenvolupada per l'emergent analitza les imatges d'un TAC per localitzar lesions a l'òrgan i preveure si aquestes poden evolucionar o no cap al càncer.

La CEO de Sycai Medical, Sara Toledano, reivindica la rellevància de la seva tecnologia, en tant que les lesions que detecta "sovint passen desapercebudes i és un dels principals motius del retard en la detecció" del càncer de pàncrees, que "és més mortal perquè es diagnostica massa tard". El software de la catalana "busca activament qualsevol anomalia en tots els òrgans de l'abdomen", d'especial dificultat en la seva detecció pel seu caràcter asimptomàtic.

L'evolució del projecte de Sycai Medical, a més, el porta a ampliar l'abast del seu software per abastar la detecció precoç de qualsevol càncer a la zona abdominal, com el de fetge o ronyó. Segons raona Toledano, l'empresa s'ha centrat en el de pàncrees perquè "és la major urgència clínica", però la seva capacitat s'amplia al conjunt de la zona abdominal – la "més complexa en termes d'imatge amb les eines utilitzades fins al moment", segons la CEO.