• Empresa
  • Terrassa accelera l’emprenedoria amb la segona edició d’Impulsa Startup

Terrassa accelera l’emprenedoria amb la segona edició d’Impulsa Startup

La segona edició d'Impulsa Startup de la Cambra de Comerç de Terrassa ofereix 15 places per a projectes emprenedors de base tecnològica

Projectes guanyadors del “Demo Day” 2024 | Cedida
Projectes guanyadors del “Demo Day” 2024 | Cedida
02 d'Abril de 2025
Act. 02 d'Abril de 2025

Terrassa es consolida com el tercer municipi català amb més empreses emergents. La cocapital del Vallès Occidental i una de les ciutats més importants de Catalunya se situa per darrere de Barcelona i Sant Cugat del Vallès, segons revela l’informe Anàlisi de l’ecosistema startup a Barcelona i Catalunya elaborat per Acció amb dades corresponents a l’any 2024. En aquest context, la Cambra de Comerç de Terrassa ofereix un servei personalitzat per a startups i nous emprenedors, proporcionant-los suport en els seus projectes, tant si disposen d’una idea, com si han validat el seu prototip o ja estan operant al mercat.

 

Aquest programa inclou mentoratges i assessorament adaptat a les necessitats de cada emprenedor

Els programes de la Cambra de Terrassa inclouen mentoratges i assessorament adaptat a les necessitats de cada emprenedor, abastant des de la definició del model de negoci i la validació de mercat fins a l’elaboració del pla d’empresa i el desenvolupament d’estratègies per a un llançament exitós. A més, facilita la cerca de finançament i organitza un bootcamp d’emprenedoria per a joves, un curs intensiu d’una setmana durant l’estiu que promou la formació en l’àmbit de l’emprenedoria.

"Des de la idea i la constitució de l’empresa, fins al seu creixement"

La responsable d'emprenedoria de la Cambra de Comerç de Terrassa, Montse Junyent, detalla a VIA Empresa que “qualsevol projecte o iniciativa emprenedora de qualsevol mida i característiques pot trobar el suport necessari: des de la idea i la constitució de l’empresa, fins al seu creixement”, explica Junyent. És important destacar que els serveis d’acompanyament de l’entitat en matèria d’emprenedoria recorren tot el procés: la idea (definició del model de negoci, test al mercat, etc.), el Business Plan (pla econòmic, certificat de viabilitat, etc.), la posada en marxa (constitució SL, autònoms, etc.), i el finançament (microcrèdit, inversors, etc.).

 

En aquest sentit, la Cambra de Terrassa va llançar Impulsa Startup, un programa innovador que ofereix mentoria personalitzada i recursos per a startups amb menys de cinc anys d’existència o idees emprenedores de negoci amb un prototip validat. “És una acceleradora personalitzada amb mentories. No hi ha formació perquè és per a empreses o projectes que ja estan en una fase d'haver validat el seu producte o servei. Per tant, ens enfoquem molt a trobar un mentor específic que els pugui ajudar en el que ells ens comenten en un inici que volen treballar”, apunta Junyent.  

Junyent afegeix que obriran inscripcions a finals d'abril i després hi haurà un mes per presentar candidatura

Aquest any se celebra la segona edició d'Impulsa Startup que desenvolupa la corporació terrassenca i Junyent destaca que poden oferir 15 places, és a dir, 15 projectes que poden participar. A més, Junyent afegeix que obriran inscripcions a finals d'abril i després hi haurà un mes per presentar candidatura. I, depenent de la quantitat de candidatures que rebin, “es farà un procés de selecció o bé s'adjudicaran directament a aquestes 15 places”, afirma la responsable d'emprenedoria de la Cambra de Comerç de Terrassa.

Acceleració, mentories i premis en metàl·lic al 'Demo Day'

“Tots els serveis que oferim estan cofinançats amb fons públics. Gràcies al suport del Fons Social Europeu, oferim un programa d’acceleració equity free, dissenyat per ajudar a assolir els objectius empresarials", explica Junyent. Els projectes també rebran mentories de preparació al pitching del "Demo Day" que se celebrarà amb inversors i un jurat que atorgarà premis en metàl·lic per als dos projectes més ben valorats (4.800 euros per al primer premi i 1.600 euros per al segon).

L'objectiu de la Cambra de Comerç de Terrassa amb aquesta nova edició és posar l'accent en les oportunitats que poden sorgir més enllà de la xarxa de contactes i els beneficis de les mentories. Durant el “Demo Day”, es vol que no només els projectes guanyadors obtinguin premis, sinó també fomentar la creació de sinergies entre inversors, entitats i persones destacades de l’ecosistema emprenedor de Catalunya.

A més, aquest any la Cambra vol donar molta visibilitat a les startups dels municipis de la demarcació, com ara Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Olesa de Montserrat, Rellinars, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.