![La startup Gira por las casas s'ha convertit en un 'marketplace' d'art | Cedida La startup Gira por las casas s'ha convertit en un 'marketplace' d'art | Cedida](https://www.viaempresa.cat/uploads/s1/27/10/51/97/la-startup-gira-por-las-casas-s-ha-convertit-en-un-marketplace-d-art.jpeg)
Amb dates especials com Sant Valentí se sol tenir un detall especial amb la parella, un amic o un familiar. Segons un estudi d’Aladina, el 47% dels enquestats planifiquen les seves compres amb una llista prèvia, comparant preus i buscant ofertes. Però, què succeeix amb aquells que tenen dificultats per trobar el regal perfecte i viuen aquest procés amb estrès i angoixa? Per a ells, presentem tres empreses emergents catalanes que ofereixen opcions originals per celebrar una data especial diferent i inoblidable.
Regality, de recomanar regals als amics a crear una startup
![Regality i l'art de poder fer els millors regals | Cedida Regality i l'art de poder fer els millors regals | Cedida](/uploads/s1/26/47/09/19/regality_11_640x380.jpeg)
Martín Lela, CEO i cofundador de Regality, és dels que acostuma a encertar. Tant és així que tot el seu voltant l'ha utilitzat durant molts anys com a gurú dels regals, demanant-li recomanacions a l'hora de regalar a tercers. D'aquí neix Regality, una startup barcelonina que ha creat un algoritme per a trobar el millor regal en funció del perfil de la persona.
Regality, una startup barcelonina que ha creat un algoritme per a trobar el millor regal en funció del perfil de la persona
La idea va néixer fa anys, però només existia al cap de Lela. "Sempre l'havia tingut present, però no sabia com configurar-la", explica Lela, qui no va desistir fins que la va materialitzar. I ell és dels que insisteix. El 2016 va crear una startup de productes sostenibles a Argentina anomenada Meraki, i va aconseguir que Obama i la seva família rebessin un dels seus raspalls de dents. Una fita gens senzilla.
Un concert sense sortir de casa? L’aposta de Gira por las casas
Anar al teatre, al cinema o a un concert és un as sota la màniga recurrent per a dates especials, però i si existeix la possibilitat que un artista vingui a casa teva i faci un show per viure una experiència inoblidable amb la teva persona estimada? Poc abans de l'esclat de la pandèmia, Fernanda Aleman -compositora, productora musical i també emprenedora- havia tot just acabat el seu últim disc, Nogoyá. Així que quan les restriccions van afluixar, va llançar una proposta als seus contactes d'Instagram: s'oferia per anar a tocar a les seves cases. "Em van convidar a deu cases. Algunes eren de gent que coneixia i altres de desconeguts que em seguien per Instagram", explica Aleman qui, juntament amb la seva actual sòcia, "vam veure que hi havia una necessitat de consumir art en formats petits" i que, sense gairebé adonar-se'n, havien començat a crear una comunitat.
La gent va començar a escriure interessada per la idea i van decidir professionalitzar-la amb Gira por las casas. Aleman no va deixar l'escenari, però va posar per davant l'emprenedoria del projecte: van crear una landing page i obrir el ventall a més artistes i disciplines. Són conscients que la manera de consumir l'art està canviant i volen convertir-se en una plataforma que doni resposta a les noves necessitats. En l'any i poc del projecte, han aconseguit convertir-se en un marketplace d'art independent de Barcelona que proposa espectacles íntims i propers i que et porta "el show a casa".
Han aconseguit convertir-se en un marketplace d'art independent de Barcelona que proposa espectacles íntims i propers i que et porta "el show a casa"
Es defineixen com una plataforma que permet connectar artistes amb cases i cases amb artistes, encara que ben bé, la ubicació no ha de ser estrictament una llar. Però sí un espai íntim on els artistes puguin crear shows i viure una experiència inoblidable. Són una via per a l'art independent i escullen acuradament als artistes que formen part de la seva comunitat. El registre és gratuït, però l'artista ha d'aconseguir el vistiplau de Gira por las casas. Actualment, compten amb gairebé 200 artistes registrats, 50 cases i s'han arribat a inscriure als seus espectacles més de 500 assistents.
Un sopar diferent sense sortir de casa: La proposta saludable de Let’s Cook
![L'equip de Let's Cook | Cedida L'equip de Let's Cook | Cedida](/uploads/s1/26/58/66/21/img-4430-edit_11_640x380.jpeg)
Les dates especials acostumen a ser una excusa per anar a dinar o sopar fora sovint menjar poc saludable com fast food. Així doncs, suggerim Let’s Cook, una startup que envia kits setmanals d’ingredients frescos i de proximitat per menjar saludable. D’aquesta manera es pot estalviar i menjar saludable alhora que passes una estona preparant una recepta amb la teva persona estimada.
Let’s Cook, una startup que kits setmanals d’ingredients frescos i de proximitat per menjar saludable
Es tracta d’una iniciativa que, cada dimarts, suggereix fins a 21 receptes noves i pensades per a tots els públics (pels menys espavilats també), i envia diversos kits d’ingredients frescos i de proximitat per elaborar-les. D’aquesta manera, no només permet als seus usuaris oblidar-se de fer la compra, sinó que també permet menjar saludable i variat, combatre el malbaratament alimentari i estalviar el nostre actiu més valuós: el temps.
El cofundador del projecte, Gustav Johansson explica que després de la pandèmia el projecte va continuar creixent a gran velocitat. El 2021 va guanyar el segon premi d’Innofood, els guardons de Barcelona Activa i Mercabarna que tenen com a objectiu donar visibilitat i reconeixement a les iniciatives que proposen innovacions en l’àmbit gastronòmic. Així i tot, Johansson no podria haver imaginat el creixement pel qual passaria el seu projecte l’any següent: el 2022 la facturació va créixer un 70%. I és que no podia ser d’una altra manera.