• Empresa
  • La UOC impulsa Becadvisor, una plataforma per agilitzar les pràctiques dels estudiants

La UOC impulsa Becadvisor, una plataforma per agilitzar les pràctiques dels estudiants

La startup compta amb 10.000 estudiants i més de 300 empreses que col·laboren amb les universitats i les escoles de formació professional d'Espanya

Alfonso Escriche i Pilar Moliné són els fundadors de Becadvisor | Cedida
Alfonso Escriche i Pilar Moliné són els fundadors de Becadvisor | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
07 d'Abril de 2023
Act. 07 d'Abril de 2023

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) està impulsant una empresa emergent que consisteix en una plataforma digital on connectar empreses amb estudiants que busquen pràctiques professionals d'una manera àgil i sense que els ocupadors hagin de passar pels serveis universitaris.

L'empresa emergent que compta amb el suport de la UOC és Becadvisor, que aposta per l'agilització de la tramitació dels convenis, així com per la captació de talent qualificat sobre la base de les necessitats de cada empresa. Per incentivar la incorporació de la joventut al mercat laboral, Becadvisor ha desenvolupat una plataforma que connecta tant l'estudiantat universitari com el de FP i que de moment “compta amb 10.000 estudiants i més de 300 empreses que treballen de la mà de totes les universitats i escoles de formació professional d'Espanya", ha informat la UOC.

La fundadora i CEO de l'empresa emergent és Pilar Moliné, que va pensar a crear la plataforma després de la seva experiència com a becària, segons la universitat. "No oferim només un portal més on trobar pràctiques", sinó que "ajudem els estudiants perquè puguin tenir una visió de com serà el seu futur" i "els oferim un espai on intercanviar les seves experiències i opinions", ha dit la impulsora.

Des de la plataforma, els estudiants poden accedir a una informació "més detallada de les ofertes de pràctiques de les quals es publiquen als portals de les universitats", ha afegit Moliné. Entre les prestacions de Becadvisor, destaca que les empreses no han de contactar amb cada universitat i amb cada centre de formació, ja que “amb un clic és possible tenir a l'abast els becaris necessaris” ha dit l'emprenedora.

Segons la UOC, l'èxit del model Becadvisor ha quedat ratificat pel tancament de la primera ronda d'inversió de 150.000 euros per accelerar-ne el creixement i l'expansió per Espanya.