• Empresa
  • Vueling estrena el seu centre neuràlgic a Viladecans

Vueling estrena el seu centre neuràlgic a Viladecans

La companyia agrupa els departaments d'innovació, informació, operacions i digitalització en un edifici de 12.000 metres quadrats

Exterior de la seu de Vueling a Viladecans | ACN - Aina Martí
Exterior de la seu de Vueling a Viladecans | ACN - Aina Martí
Viladecans
14 d'Abril de 2023
Act. 17 de Gener de 2024

Vueling accelera la recuperació de l’activitat prèvia a la pandèmia amb l’estrena d’una nova seu corporativa a Viladecans. La companyia ha inaugurat un edifici de 12.000 metres quadrats, on s’agrupen els departaments d’innovació, informació, operacions i digitalització. L’acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, així com una representació del món empresarial i econòmic del país formada per noms com Antoni Cañete (PIMEC), Jaume Guardiola (Cercle d’Economia), Pau Relat (Fira de Barcelona), Josep Sánchez Llibre (Foment), Natàlia Mas (Consellera d’Economia) o Eduard Torres (Turisme de Barcelona).

Aragonès ha situat el nou projecte de Vueling com “un exemple de la qualitat dels actius de la companyia i també del país”. En clau de present i de futur del sector aeri, el president de la Generalitat adverteix que “la sostenibilitat ha de formar part del cor dels models de negoci”. Per la seva banda, en referència al context econòmic, Raquel Sánchez reivindica que "la majoria dels indicadors estan assolint els nivells previs a la pandèmia”. El Gobierno de Pedro Sánchez escenifica que Espanya “és la locomotora de la recuperació econòmica”. 

Una operativa de 200.000 vols anuals

Des de les oficines de la ciutat del Baix Llobregat, Vueling gestionarà una activitat de 200.000 vols anuals, 700 vols diaris durant la temporada alta i amb una flota de 124 avions. A escala global, l’aerolínia té una plantilla de 4.200 treballadors, dels quals una forquilla d’entre 700 i 1.500 persones treballen a les oficines pròximes a l’aeroport del Prat. 

“Des del centre d’operacions gestionem tota l’activitat dels avions, les incidències amb els clients i les necessitats de les tripulacions”, apunta Albert Soriano, directiu de Vueling. Més enllà del personal tècnic i tecnològic a Catalunya, l’empresa té una oficina tecnològica a Saragossa.

El trasllat a Viladecans ha permès la creació d’una extensa sala d’emergència amb capacitat per gestionar situacions com una catàstrofe aèria o altres situacions similars. En aquest àmbit, Vueling compta amb un protocol on participen 180 persones.

Interior del centro de operaciones de Vueling | ACN - Aina Martí
Interior del centre d'operacions de Vueling | ACN - Aina Martí

 

Interior del centre d'operacions de Vueling | ACN - Aina Martí 

La captació de talent 

Les noves instal·lacions acullen la Vueling University, un projecte formatiu adreçat a graduats universitaris o professionals que vulguin reorientar la seva carrera laboral. Des de la seva creació, l’any 2018, 250 persones han participat en el programa, de les quals un 60%, posteriorment, han passat a formar part de la plantilla de la firma.

“Aquesta iniciativa encaixa en la nostra voluntat d’alliberar tot el potencial per respondre a les necessitats dels clients, la societat i els nostres accionistes”, expressa Marco Sansavini, CEO de Vueling. Sense deixar l’àmbit tecnològic, l’aerolínia està actualitzant un algoritme que preveu el comportament dels passatgers. 

Segons dades facilitades per Forcadell, el complex Viladecans Business Park (On s’ubiquen les instal·lacions de Vueling) compta amb una superfície total de 34.000 metres quadrats. Creat l’any 2007, més enllà de l’aerolínia, l'espai també està ocupat per altres firmes internacionals com Unilever. 

Les poblacions de Gavà i Viladecans sumen un total de 2 milions de metres quadrats d’activitat econòmica, consolidant així la seva condició de punts d’atracció empresarial que actuen de complement a l’ecosistema ubicat a la ciutat de Barcelona.