La ZAL del Port de Barcelona construirà per Alfil Logístics una nau logística de 35.000 metres quadrats, segons ha informat la gestora CILSA en un comunicat. Amb la construcció d'aquests nous 35.000 metres quadrats, que seran lliurats en format de lloguer durant el 2019, Alfil Logístics disposarà d'un hub logístic de més de 135.000 metres quadrats de naus. CILSA realitzarà una inversió en aquest projecte per sobre dels 18 milions d'euros i construirà una "nau dotada de la més moderna tecnologia", on Alfil Logístics realitzarà activitats de logística integral ('contract logistics') i d'ampliació de serveis de règims duaners, potenciant l'activitat marítima, aèria i per ferrocarril. Aquesta nau comportarà la creació de 75 nous llocs de treball.
Segons CILSA, la nau estarà desenvolupada "sota els màxims estàndards de sostenibilitat i incorporant al projecte constructiu aspectes relacionats amb l'eficiència energètica, l'ús d'energies alternatives, la millora de la qualitat ambiental interior, l'eficiència del consum de l'aigua, el desenvolupament sostenible dels espais lliures de la parcel·la i la selecció dels materials".
Aquest nou acord amb Alfil Logístics, un client que ja està instal·lat a la ZAL Port del Prat de Llobregat, "suposa per a CILSA un nou impuls en la seva estratègia de desenvolupament, gràcies novament a l'aposta d'un dels operadors logístics líders a la Península Ibèrica". L'empresa ja disposa d'una parcel·la a la ZAL de 167.312 metres quadrats, sobre la qual ja s'han construït 100.000 metres quadrats.
En aquesta línia, el director general de CILSA, Alfonso Martínez, ha destacat que "la confiança demostrada per un client de l'envergadura i rellevància d'Alfil Logístics per unificar la totalitat de la seva operativa logística des de la ZAL Port és un nou repte professional que ens converteix en el seu principal soci d'infraestructures a la Península Ibèrica". Això també "consolida la ZAL Port com a centre logístic de referència", segons Martínez. Per la seva banda, el director general d'Alfil Logistics, Jaume Bonavia, ha subratllat "la importància geoestratègica de la ubicació, així com la sintonia amb tots els agents de l'entorn".