
11
de Maig
de
2015
Act.
13
de Maig
de
2015
El restaurant donostiarra Zeruko, que basa la seva oferta gastronòmica en les tradicionals broquetes, ha obert a Barcelona el seu primer establiment fora del País Basc.
A la seva proposta gastronòmica articulada al voltant de tres eixos, producte, tècnica i creativitat, Zeruko Barcelona afegeix un concepte d'acord amb la ciutat que l'acull: "modern, cosmopolita i avantguardista", expliquen els seus responsables.
Amb el xef del local originari, Joxean Calvo, fent-li costat, l'equip barceloní està capitanejat pel cuiner Iñigo Galdona, qui ha dissenyat una carta que inclou broquetes emblemàtiques de Zeruko com el fals tomàquet, servit en una presentació fresca i divertida en la que pebrot, piparra i tonyina mariden subtilment amb maionesa; o el caneló de crema de foie i bolets, premi a la millor broqueta del País Basc el 2009.
La proximitat del Mediterrani i els orígens mariners primen en propostes com la broqueta de bacallà fumat amb una crema de cava sobre pa cruixent, el tàrtar de tonyina en aire de soja, la torrada de vieira amb mussolina d'ou i gamba o la llegendària rosa de llamàntol de Zeruko.
El marmitako, un imprescindible de l'establiment donostiarra, es presenta desconstruït en un guisat de patata al pobre servit al costat de tonyina a l'estil tataki japonès i brots d'anís germinat.
L'espai creat per a Zeruko Barcelona es troba en l'antiga llibreria Ona, adjacent a Passeig de Gràcia i pròxim a l'eix d'oci del centre de la ciutat.
Ubicat al 654 de la Gran Via de les Corts Catalanes i signat per Esteban Becerril, el projecte arquitectònic s'expressa en un espai ampli, eminentment diàfan, de superfícies netes i blanques, amb totxo vist, pissarra, fustes clares i càlides.
A influències guipuscoanes contemporànies s'uneixen elements propis de l'arquitectura local com la porta d'inspiració modernista de vidre temperat i fusta que delimita la cuina oberta en la que s'elaboren les broquetes.
A la seva proposta gastronòmica articulada al voltant de tres eixos, producte, tècnica i creativitat, Zeruko Barcelona afegeix un concepte d'acord amb la ciutat que l'acull: "modern, cosmopolita i avantguardista", expliquen els seus responsables.
Amb el xef del local originari, Joxean Calvo, fent-li costat, l'equip barceloní està capitanejat pel cuiner Iñigo Galdona, qui ha dissenyat una carta que inclou broquetes emblemàtiques de Zeruko com el fals tomàquet, servit en una presentació fresca i divertida en la que pebrot, piparra i tonyina mariden subtilment amb maionesa; o el caneló de crema de foie i bolets, premi a la millor broqueta del País Basc el 2009.
La proximitat del Mediterrani i els orígens mariners primen en propostes com la broqueta de bacallà fumat amb una crema de cava sobre pa cruixent, el tàrtar de tonyina en aire de soja, la torrada de vieira amb mussolina d'ou i gamba o la llegendària rosa de llamàntol de Zeruko.
El marmitako, un imprescindible de l'establiment donostiarra, es presenta desconstruït en un guisat de patata al pobre servit al costat de tonyina a l'estil tataki japonès i brots d'anís germinat.
L'espai creat per a Zeruko Barcelona es troba en l'antiga llibreria Ona, adjacent a Passeig de Gràcia i pròxim a l'eix d'oci del centre de la ciutat.
Ubicat al 654 de la Gran Via de les Corts Catalanes i signat per Esteban Becerril, el projecte arquitectònic s'expressa en un espai ampli, eminentment diàfan, de superfícies netes i blanques, amb totxo vist, pissarra, fustes clares i càlides.
A influències guipuscoanes contemporànies s'uneixen elements propis de l'arquitectura local com la porta d'inspiració modernista de vidre temperat i fusta que delimita la cuina oberta en la que s'elaboren les broquetes.