• Els joves emprenedors catalans que triomfen a 'Forbes'

Els joves emprenedors catalans que triomfen a 'Forbes'

Amb menys de 30 anys, Carlos Pierre, Sergi Baños i Cristina Aleixendri són tres grans promeses de Barcelona

El CEO de Badi, Carlos Pierre, es troba a la llista de joves influents de Forbes | Cedida
El CEO de Badi, Carlos Pierre, es troba a la llista de joves influents de Forbes | Cedida
Barcelona
28 de Febrer de 2019
Act. 28 de Febrer de 2019

Les llistes de joves emprenedors de Forbes s'han convertit en tot un clàssic. "Òbviament, dóna molta visibilitat i no només a mi sinó a la startup. Tot i això, prefereixo els reconeixements d'empresa que duren més que els personals", assegura el fundador i CEO de Badi, Carlos Pierre, a VIA Empresa en el marc del Mobile World Congress (MWC) i el 4 Years From Now (4YFN).

Pierre: "Prefereixo els reconeixements d'empresa que duren més que els personals"

El jurat de Forbes ha escollit, de nou, els emprenedors més influents i prometedors d'Europa per sota dels 30 anys. Amb lideratge, disrupció i visió. 

Pierre i els companys de pis de Badi

Després d'haver estudiat ADE a IQS i haver treballat com a auditor a PwC, Pierre dirigeix amb només 28 anys una plataforma amb seu a Barcelona popularment coneguda com el Netflix o el Tinder dels companys de pis. "El 99% dels fons d'inversió m'han dit que no", assegurava en un First Tuesday. Igual que el seu cosí Oscar Pierre, fundador i CEO de Glovo, que també estava a la llista Forbes de 2017. 

Tot i això, Carlos Pierre ha aixecat ja més de 39 milions d'euros de la mà de fons com Spark Capital i Mangrove Capital Partners que també ha finançat altres grans companyies com Spotify, Twitter o Facebook. L'última ronda de finançament data de principis de gener i dins el consell d'administració de Badi hi ha reconeguts inversors com Tao Tao (Geyourguide), Alex Finkelstein (Sparl Capital), Nikolas Krwainkel (Skype) o Didac Lee, entre d'altres.

Amb tot plegat, Badi ja té més de 100.000 usuaris que busquen i troben pis per compartir. 

La filosofia (indolora) de Baños i Wefox

El CTO de Wefox Group, Sergi Baños Lara, també es troba dins la llista tecnològica de Forbes. Format en enginyeria de les telecomunicacions a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Baños és ara el director tècnic d'una startup amb base a Berlin, Zurich, Viena i Barcelona. Amb 27 anys i experiència com a desenvolupador de Salesforce i Java, el seu objectiu és "esborrar el dolor que implica assegurar-se".

La filosofia de Baños i Wefox que compta amb un finançament superior als 157 milions d'euros és la de l'experiència sense preocupacions, les millors condicions i tarifes i com menys papers, millor. Almenys pel que fa a interaccions amb les assegurances. 

Aleixendri, a tota vela amb Bound4blue

A diferència de Pierre i Baños, la cofundadora de Blound4Blue, Cristina Aleixendri Muñoz, no està a la llista de Forbes de tecnologia sinó de manufactures i indústria. De vocació enginyera aeronàutica i amb estudis a la UPC i Esade, Aleixendri també va ser seleccionada com una dels 50 millors emprenedors d'Europa durant el 2017 per Knowledge4Innovation.

Aleixendri: "Ser una dels 50 millors emprenedors d'Europa em va donar l'oportunitat de presentar la solució de Bound4blue a l'hemicicle del Parlament europeu"

"Em va donar l'oportunitat de presentar la solució de Bound4blue a l'hemicicle del Parlament europeu", recorda. En concret, la seva startup ha desenvolupat un sistema rígid amb un aleró pels vaixells que es plega i s'orienta de forma autònoma, aconseguint així més eficiència gràcies a la reducció dels costos de combustible i a l'ús del vent com a impuls pels seus motors. "Una solució eco-friendly que aporta tecnologia d'aviació a la indústria naval", s'afegeix. A tota vela. 

Entre els seus reconeixements destaquen també Barcelona Port Challenge 2017 o Emprenedor XXI com a "companyia amb un impacte més gran a Catalunya i un gran potencial de creixement en el sector de la tecnologia industrial a Espanya i Portugal" durant el 2018. 

Un Spotify 'made in' Barcelona

A la redacció de VIA Empresa encara són recordades les entrevistes a Gala Freixa, cofundadora de Sheedo, o a Àlex Sicart, creador de Sharge i Shasta. Tots dos catalans i joves emprenedors i influents a la llista de Forbes d'altres anys. Seus són els titulars: "A Silicon Valley hi ha moltes startups que no aporten cap valor a la societat""Al futur no seràs de dretes o d'esquerres sinó de Google, Apple o Amazon"

"El pròxim Spotify podria crear-se a Barcelona", augura Miguel Vicente, president de Barcelona Tech City i impulsor de LetsBonus, Wallapop, Cornerjob o Glovo. De ben segur que Forbes no perdrà la pista dels joves emprenedors més influents d'Europa amb seu a Catalunya.