• Les ciutats més contaminades del món

Les ciutats més contaminades del món

Gwalior, situada a l'Índia, és la zona amb més pol·lució i supera per 17 el límit recomanat per l'OMS

L'Índia compta amb sis ciutats en el rànquing de les 10 més contaminades del món
L'Índia compta amb sis ciutats en el rànquing de les 10 més contaminades del món
Redacción VÍA Emprendida
Barcelona
07 de Maig de 2018

Gairebé 300 kg d'aire contaminat és el que respiren cada any els ciutadans de Barcelona i de la seva àrea metropolitana. Prové del trànsit, però també de les fàbriques, i ja s'ha convertit en una de les principals preocupacions a escala europea. I és que precisament al vell continent s'estima que el 80% de la seva població està exposada a nivells de partícules en suspensió que superen les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Ara bé, cap d'aquestes xifres situa cap urb d'Europa entre les més contaminades, més aviat, entre les que ho estan menys.

 

Segons un estudi elaborat per la World Health Organisation l'Índia és el país més contaminat del món amb sis de les ciutats que conformen el top 10. Gwalior és la més contaminada de totes, amb un promig de 329 i 176 micrograms de partícules per m3, de manera que l'aire que s'hi respira és 17 vegades pitjor que el màxim recomanat per l'OMS. L'alta densitat de població i vehicles en circulació, juntament amb la gran quantitat de petites empreses, serien les causes principals de la mala qualitat del seu aire.

Allahabad, Raipur, Nova Delhi -capital del país-, Ludhiana i Khanna són les altres cinc ciutats índies més contaminades del món. L'Aràbia Saudí, amb Al Jubail, ocupa la tercera posició amb una contaminació que supera els 152 micrograms per m3, seguida de Pasakha (Bhutan) amb 150. Les urbanitzacions de Novi Sad (Sèrbia) i El Caire (Egipte) completen el rànquing.

 

Rànquing ciutats més contaminades | WEF

A la banda contrària, en el top 10 dels menys contaminats, la ciutat sueca de Bredkalen ocupa el podi. Els seus nivells de pol·lució no supera el micogram de partícules per m3. La segueixen Muonio (Finlàndia), Dias D'Avila (Brasil) i El Pueyo de Araguas, un petit municipi d'Osca de 156 habitants. L'Estat espanyol compta amb una segona ciutat entre les 10 menys contaminades del món: Lousame, a La Corunya, amb 3.429 habitants.