• Housfy, una ‘proptech’ entre les cinc primeres immobiliàries

Housfy, una ‘proptech’ entre les cinc primeres immobiliàries

La startup tanca el seu primer any d’activitat amb un creixement del 300% i amb l’objectiu d’entrar en els lloguers, reformes i mudances

Miquel A. Mora i Albert Bosch, fundadors de Housfy | Aida Corón
Miquel A. Mora i Albert Bosch, fundadors de Housfy | Aida Corón
Barcelona
21 de Juny de 2018

Housfy tanca el seu primer any d’activitat situant-se entre les cinc primeres immobiliàries que operen a Barcelona. La proptech, fundada per Albert Bosch, Miquel Mora i Carlos Blanco a través de Nuclio Venture Builder, ha registrat un creixement del 300% des de la seva creació i han tancat el mes de maig amb un total de 50 habitatges venuts.

“Estem fent una cosa molt difícil, que és créixer a un ritme per sobre del 20% mensual”, explica Bosch a VIA Empresa, qui recorda que durant l’any 2017 es van vendre a la ciutat comtal una mitjana de mil pisos mensuals. Calcula que hi ha prop de 2.500 agències immobiliàries, el que deixa una ràtio de mig immoble per companyia, una xifra que, afirma, les situa “entre les grans” amb la seva cinquantena d’operacions.

Barcelona és la regió on han crescut i on han destinat més esforços. És, juntament amb Madrid, les regions amb menys atur de l’Estat espanyol, el que justifica la tria. No obstant això, el CEO i cofundador sap que la mitjana de creixement del 20% mensual registrat a la capital catalana no és sostenible: “Hem passat de vendre tres pisos el primer més a gairebé 50. El creixement és gran, però a mesura que ens consolidem, anirem a la baixa i segurament passarem al 15 o el 10%”. Per aquest motiu ja treballen l’expansió de la companyia cap a ciutats com Màlaga, que se sumarà a Barcelona, Madrid i València.

Créixer en punts clau

La startup preveu obrir la seva segona ronda de finançament d’entre 1 i 1,5 milions d’euros per continuar amb el creixement, tant a l’Estat espanyol com a l’estranger, on estudien diverses ciutats d’Itàlia, França i Portugal per aterrar-hi en els pròxims mesos.

Amb aquesta injecció de capital també esperen consolidar el negoci a Barcelona i Badalona, dos punts clau de la geografia catalana ara mateix per a la proptech, i posicionar-se entre les tres primeres immobiliàries del mercat.

Diversificació de serveis

Fa només tres mesos la companyia va llançar un servei de gestió d’hipoteques amb uns resultats, segons Bosch, “molt bons”. “El 20% dels pisos que venem la gestionen amb nosaltres i calculem que entre un 70% i un 80% dels clients en necessiten una, tenim marge de creixement”, apunta.

També preveuen ampliar l’oferta amb reformes, mudances i lloguer. Ja han establert contactes amb els qui podrien ser els seus partners, però el CEO es mostra cautelós i no espera que el llançament dels serveis sigui imminent.

A més a més, volen entrar al segment dels lloguers a principis del 2019, un nínxol que Bosch veu potencial, especialment en ciutats com Barcelona. La seva principal motivació és, com en la venda de pisos, acabar amb les “comissions exagerades” que cobren les agències per oferir el servei formalitzar els contractes.