• El ‘First Dates’ de l’emprenedoria express

El ‘First Dates’ de l’emprenedoria express

L’Imagine Express 2019 arrenca l’aventura amb el repte de formar el millor equip per aquest viatge

Els 'dreamers' de l'Imagine Express 2019 formen els equips | Berta Vicente (Imagine Express)
Els 'dreamers' de l'Imagine Express 2019 formen els equips | Berta Vicente (Imagine Express)
Barcelona
22 de Febrer de 2019
Act. 22 de Febrer de 2019

El cronòmetre que acompanyarà els 24 dreamers de l’Imagine Express 2019 s’ha activat aquest matí a Barcelona. 5.000 minuts que arrenquen al Movistar Center amb la presentació de la sisena edició d’aquest programa d’emprenedoria express que portarà als emprenedors -tots vestits de groc i negre amb els colors de l’Imagine- a viure una experiència frenètica en tren a París. Però per idear els projectes més innovadors, el més important és tenir un bon equip. És per això que amb el compte enrere ha començat amb un speed dating, una metodologia molt utilitzada a l'Imagine al més pur estil First Dates.

Del speed dating han sortit formats els 8 equips que hauran de resoldre els reptes proposats per diferents empreses com Renfe-SNCF, IVI, Fundació Banc Sabadell en col·laboració amb Aertec, el RACC i Shasta. Ara bé, hi ha tres equips que ja venien formats i amb una idea de projecte definida anteriorment. És per aquest motiu que l’edició d’enguany de l’Imagine Express ha decidit dividir-se en dues categories: els projectes d’acceleració i els projectes d’incubació. “Aquesta edició és diferent, perquè innovarem i sereu els primers dreamers que presentareu els projectes en el riu Sena. Viurem París al màxim”, ha estat el primer que els ha dit la directora de l’Imagine Express, Daria Shornikova, als emprenedors.

I és que innovar és l’estil de vida de l’Imagine. “Me’n recordo com fa uns anys estava parlant amb en Xavi Verdaguer i em va dir: anem a fer un Imagine de tres dies. Estàs boig?, li vaig respondre. I aquí estem, en la sisena edició”, ha recordat un dels mentors del programa, Albert Ventura.

A part dels 24 dreamers, l’Imagine Express compta també amb un gran nombre de mentors que ajudaran als emprenedors en aquest viatge frenètic cap a l’emprenedoria. Un d’ells és Àlex Sicart, participant de l’Imagine Silicon Valley del 2016 i qui ha creat la startup Shasta.

Primera fase: trobar el millor equip

La primera etapa de l’Imagine Express ha començat amb la formació d’equips a partir d’un speed dating, que ha permès als dreamers conèixer-se millor. “L’equip és el que ens fa tirar endavant, tots som un gran grup que formem part d’aquest viatge”, ha assenyalat Shornikova.

Una activitat curiosa i nova per alguns dels emprenedors però que “és una de les activitats més efectives que he fet mai per trobar un bon equip”, ha assenyalat Pol Caubet, un dels dreamers del grup que resoldrà un problema de mobilitat urbana amb el RACC, juntament amb la Sandra Costa i la Maria Soler. Per a Judit Mérida, ha estat una experiència que ha viscut “intensament”, ja que “abans només has parlat amb la resta dels dreamers pel WhatsApp però fins que no parles amb ells no veus el feeling que tens”.

Caubet: "L''speed dating' és una de les activitats més efectives que he fet mai per trobar un bon equip"

La Judit Mérida, juntament amb en Pau Puigdollers i el Dirk Hornung són un dels equips que participen en aquesta aventura sense un repte plantejat. Per a ells, l’experiència encara és més innovadora, ja que han d’idear un producte que solucioni algun problema dins de l’àmbit social. Cosa que no és fàcil i els nervis s’han notat en l’ambient. “Jo ho veig bastant difícil perquè hem de tenir una bona idea, que encaixi amb tot l’equip i després passar al producte i fer una presentació. Però m’agraden els challenges i a més tenim un bon mentor que ens ajudarà”, ha explicat Dirk a VIA Empresa.

I és que alguns dels equips han arribat a l’Imagine Express amb un paper en blanc, sense cap projecte ni cap idea. Tot ha de sortir de la ment d’aquests emprenedors en només 5.000 minuts. 

Els 'dreamers' a punt d'agafar el tren per començar la seva aventura a Paris

Els 'dreamers' a punt d'agafar el tren per començar la seva aventura a Paris | Cedida

Ara bé, n’hi ha d’altres que ja tenen una passa feta, com són els projectes de la categoria d’acceleració. Un d’ells és el de Shasta, que ve de l’Imagine Margarita. El Marc Esquirol, l’Aina Callejón i l’Ignasi Ramos tenen el repte de millorar l’aplicació de Shasta, ideada per Àlex Sicart. Es tracta d'una app que permet rebre i enviar pagaments, sigui amb diners tradicionals o amb bitcoins. Ara bé, el repte dels dreamers és incloure un sistema de pagament facial.

Hornung: "És un repte difícil, perquè hem de tenir una bona idea, crear un producte i fer una presentació. Però m'agraden els 'challenges''

Un dels avantatges d’aquest equip, per molt que treballin en un àmbit molt tecnològic i, potser més difícil d’entendre conceptualment, és que ja es coneixien. En Marc i l’Aina estudien junts cinema a l’Escac i amb l’Ignasi ja van guanyar l’Imagine Margarita. Un fet que demostra que són un equip que treballant junts, funciona.

Pugem al tren de Renfe-SCNF amb molts minuts encara al davant i amb les primeres idees donant voltes al cap. En les pròximes hores els dreamers tindran temps per desenvolupar-les i arribar a París amb un projecte definit. Mentre ells treballen sense parar en idees innovadores, a VIA Empresa seguirem els seus avenços de ben a prop.