• Innovació
  • 18 startups opten a ser els Impact Leaders de Netmentora Catalunya

18 startups opten a ser els Impact Leaders de Netmentora Catalunya

De les 70 startups membres de la xarxa Netmentora, s'han seleccionat tres finalistes per cada una de les sis categories

L'empresa emergent Nixi for Children | Cedida
L'empresa emergent Nixi for Children | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
08 de Març de 2022

Netmentora Catalunya ha donat a conèixer els noms dels finalistes de la primera edició dels Impact Leaders, uns premis que reconeixeran a aquells emprenedors i emprenedores que donen resposta als reptes que afrontem com a societat, "persones que representen els valors de Netmentora de creixement en xarxa i retorn al territori i que lideren empreses que contribueixen al canvi social", ha anunciat l'entitat en un comunicat. Free The Unicorns és l'eslogan que marcarà la Impact Night de Netmentora Catalunya, l'esdeveniment anual que celebra l'entitat i que, enguany, acollirà també els reconeixements als Impact Leaders. Durant la Impact Night es volen “alliberar els unicorns”, temàtica inspirada en la filosofia de Netmentora, que reivindica un model d’empresa a llarg termini, que genera ocupació, desenvolupament econòmic als territoris i que busca generar impacte social i no únicament el benefici econòmic.

 

L’esdeveniment, que aplegarà no només els membres de la xarxa sinó també representats de l’ecosistema empresarial i emprenedor català, girarà entorn dels reptes globals que afrontem com a societat i de les persones que estan fent possible el canvi. En aquesta línia, els reconeixements s'han agrupat en sis categories, que concentren els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (IDS). La Junta Directiva de Netmentora Catalunya va seleccionar entre les més de 70 startups membres de la xarxa Netmentora, tres finalistes per cada una de les sis categories.

Posteriorment, un jurat d’experts ha votat els guanyadors tenint en compte tres principals criteris: la resposta que donen a l’ODS, el grau d’innovació i la potencialitat de creació d’ocupació. El jurat està format pels màxims representants d’institucions, tan públiques com privades: ACCIÓ, AIJEC, ASCEF, Aticco, Autoocupació, B Lab, Catalunya Emprèn, Centre d’Empreses ProCornellà, Delvy, ESADE Ban, ESCI, FIDEM, Fresh People, Fundació BCN Formació Professional,  Institut Català de les Dones, Departament de Presidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Lúcid, MWC, StartUB!, The Collider, UPF Business Shuttle, UPC, Upbizor, WA4STEAM i VIA Empresa.

 

Finalistes i categories

Integració, igualtat d’oportunitats i no-discriminació. Laura Fernández (All Women), Oriol Escursell (Nilak), i Carlota Hernández i Ana Martínez (Profes en Apuros) són els finalistes de la categoria Integració, igualtat d'oportunitats i no-discriminació. En aquest reconeixement, Netmentora Catalunya ha premiat aquells líders que, des de les seves empreses, impulsen el creixement econòmic de les comunitats i l'accés a l'educació tenint en compte la sostenibilitat, la creació d'ocupació decent, la igualtat d'oportunitats i l'impacte social i ambiental. 

Salut i benestar per una vida digna. La categoria que reconeix aquells líders que vetllen perquè totes les persones puguin tenir una vida sana i garantir-ne el benestar físic i emocional en totes les edats té com a finalistes a Jordi Boix (Psonrie), Roger Guasch (IMA Contigo) i Tomás Lóbez (Nixi for Children).

Producció i consum responsable i sostenible. La categoria té set finalistes agrupats en tres startups: Oscar Gallego, Carles Grau i Carol Frau (Blaine Box), Anna Cañadell i Alba Garcia (BCOME) i Oriol Aldomà i Marc Ibós (Talkual Foods). 

Emergència climàtica i deteriorament dels ecosistemes. La segona categoria amb perspectiva mediambiental reconeix aquells líders d’empreses que lluiten per frenar l'emergència climàtica i ofereixen productes o serveis més responsables amb el medi ambient, els ecosistemes i la biodiversitat. En són finalistes Joaquim Bas, Alessandro Calcagno i Carlos Gómez (Groots), Ana Luz Sanz i Maxime Boniface (Vacka) i Armand Folch (Conca Organics).

Innovació per generar impacte en indústria. En aquesta categoria, Netmentora Catalunya ha volgut reconèixer aquelles empreses que parteixen de la innovació i les noves tecnologies per impulsar un desenvolupament econòmic i industrial responsable, sostenible i d'impacte social i ambiental. Els emprenedors que s'han posicionat en el pòdium d'aquesta categoria són Alexandre Guinefolleau i Emmanuelle Guinefolleau (Amenitiz), Gerard Fernández (Engidi) i Albert Duaigües (RawData).

Creixement econòmic i treball decent. És l'última categoria dels Impact Leaders i engloba aquelles startups que impulsen el creixement econòmic de les comunitats tenint en compte la sostenibilitat, la creació d'ocupació decent i l'impacte social i ambiental. En són finalistes Santi Molins (Talentfy), Joshua Molina (Oasis Hunters) i Albert Bladas i Georgina Coll (Columat).