• Innovació
  • Alumnes de disseny reinventen el restaurant dels germans Torres

Alumnes de disseny reinventen el restaurant dels germans Torres

Nou estudiants d'Elisava dissenyen productes innovadors per estimular els cinc sentits dels clients de Cocina Hermanos Torres

Els germans Torres amb els alumnes d'Elisava | Cedida
Els germans Torres amb els alumnes d'Elisava | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
22 d'Octubre de 2021

El restaurantCocina Hermanos Torres es reinventa amb l'ajuda d'alumnes de disseny. Nou estudiants d'Elisava han participat en un projecte amb els cuiners per tal de reinventar l'experiència a l'establiment que tenen al barri de Les Corts de Barcelona. L'objectiu: estimular els cinc sentits. 

Ho faran per mitjà de plats que canvien de color i llum en funció de la temperatura dels aliments, utensilis que fan levitar els aliments, estris per fer visible l’aroma del menjar o suports per llepar sense coberts. Aquestes són algunes de les peces de sobretaula dissenyades pels alumnes. El repte que proposaven els cuiners era trencar el tradicional paper passiu dels comensals del restaurant, reinventar la manera de gaudir d’un àpat al restaurant i oferir-los una experiència sensorial única.

Entre els projectes destaca Aroma, dissenyat per Tomàs Cano. Es tracta d'un utensili que permet fer un tast olfactiu abans de degustar un plat, a través de copes individuals que conserven l'aroma. La iniciativa Primitive, d'Alejandro Linares, se centra en el gust, amb un conjunt de tres peces de vidre que contenen el menjar i estan pensades per llepar-les directament. I del gust a la vista: el projecte Aro, creat per Pedro Glatzel, fa levitar el menjar, per mitjà d'anells de vapor comestible. 

Sense, creat per l’alumna Anna Ballesté, consisteix en cinc utensilis, un per a cadascun dels sentits per percebre de manera aïllada tots els inputs del plat. Un altre de les iniciatives s'anomena 3 Morteros, de David Fernández. Estan fets de fusta i pretenen convertir l'acció de moldre una experiència culinària en un ritual. Playte, de Raül Gaya, és un plat que fa visible la temperatura gràcies a materials i pigments intel·ligents, que mostren canvis de color. Les propostes de projectes també compten amb Clos, d’Elisabet Arnal, una vaixella dissenyada a partir dels residus orgànics que es generen al restaurant Cocina Hermanos Torres; Handl, de Laia Homdedeu, una col·lecció de tres copes de te de vidre transparents que canvien de color un cop el te entra en contacte amb l’aigua; i Odo, de Berta Abad, un aromatitzador de copes per fer visible l’aroma, és a dir, per materialitzar l'olor dels aliments.