• Innovació
  • El Barcelona Supercomputing Center ja desenvolupa supercomputadors de pròxima generació

El Barcelona Supercomputing Center ja desenvolupa supercomputadors de pròxima generació

L'entitat s'ha unit a una col·laboració a tres bandes amb Openchip i NEC per impulsar un nou accelerador de computació vectorial

Instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center (BSC) | EP
Instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center (BSC) | EP
Redacció VIA Empresa
Barcelona
15 de Novembre de 2024

El pròxim pas del Barcelona Supercomputing Center (BSC) serà una col·laboració a tres bandes. L'entitat catalana formarà part d'una aliança amb NEC i Openchip amb la idea de desenvolupar el nou accelerador de computació vectorial d'aquesta segona empresa. Un projecte que estaria destinat a centres de dades de supercomputació, segons ha informat la mateixa Openchip en un comunicat aquesta setmana.

 

El nou processador de computació vectorial "es beneficiaria de l'experiència en disseny del Barcelona Supercomputing Center i del lideratge de NEC en arquitectures de supercomputació", ha afirmat l'empresa. Des d'Openchip asseguren que aquests processadors optimitzaran càrregues de treball de computació per accelerar la investigació científica en àrees com la computació genòmica, el mesurament personalitzat i la previsió meteorològica, entre d'altres.

Per una banda, el director sènior d'HPC a NEC, Kondo Masaki, ha expressat que els complau "unir forces amb Openchip, una empresa prometedora a la indústria de les xips, i el Barcelona Supercomputing Center, un centre de recerca i innovació de reconeixement mundial". Per l'altra, el director del BCS, Mateo Valero, ha celebrat l'acord a tres bandes. Una col·laboració de la qual diu que se n'enorgulleix, ja que ha assegurat que és "un moment històric a la indústria tecnològica".

 

Barcelona, a l'avantguarda del futur

Aquesta notícia és un pas endavant per a l'entitat catalana, que fa uns mesos va estrenar el MareNostrum 5, un supercomputador que forma part del trident de la supercomputació europea d'alt rendiment, juntament amb el Leonardo (Itàlia) i Lumi (Finlàndia). Amb aquests moviments, el BSC vol estar a l'avantguarda dels canvis que es produiran en els pròxims anys en aquest sector: segons vaticina la consultora International Data Corporation (IDC), la despesa global es multiplicarà per 20 en els pròxims anys, passant dels 364 milions d’euros del 2020 als 7.600 milions el 2027