• Innovació
  • Belvo, l’ajuda invisible de les finances digitals

Belvo, l’ajuda invisible de les finances digitals

L'empresa ofereix APIs que facilita l'extracció i gestió de dades, especialment en l'àmbit de les finances

Pablo Viguera i Oriol Tintoré, fundadors de Belvo | Cedida
Pablo Viguera i Oriol Tintoré, fundadors de Belvo | Cedida
Barcelona
27 d'Agost de 2020

Les claus de l'èxit d'un negoci no sempre són les més visibles d'aquest. Sovint els aspectes subtils que ens fan còmode l'ús d'un servei com una plataforma d'streaming, una aplicació bancària o d'un diari digital són algoritmes que tracten les nostres dades per personalitzar el seu servei als nostres interessos o necessitats. Aquestes petites formiguetes digitals que treballen constantment fora de l'abast dels nostres ulls i imaginació són un aspecte clau en la nostra economia. Belvo, una startup amb seu a Barcelona Activa, és una plataforma d'open banking que facilita la gestió i l'ús de dades financeres.

 

"Ni construïm ni ajudem en la construcció el que oferim són APIs, una interfaç de programació, que extreu dades dels clients de l'empresa que ens contracta", aclareix Pablo Viguera, cofundador juntament amb Oriol Tintoré de Belvo. Així doncs el que ofereix l'empresa és simplificar el procés d'extracció de dades.

Els dos emprenedors ja coneixen el món dels negocis i anteriorment han creat altres companyies. El sector financer tampoc els és aliè, de fet, és justament pel seu coneixement d'aquest que van veure la potencialitat de Belvo. No anaven errats, ja que la jove startup ja té en plantilla una trentena de persones.

 

"Ni construïm ni ajudem en la construcció el que oferim són APIs, una interfaç de programació, que extreu dades dels clients de l'empresa que ens contracta"

 

Llatinoamèrica al centre 

Belvo va néixer amb els ulls posats en el mercat llatinoamericà. "Vam estudiar diversos mercats i vam veure que hi havia més espai per productes digitals financers, en canvi en el mercat europeu aquesta mena de productes són més comuns", explica Viguera. Veient que a l'altra banda de l'Atlàntic es troben en ple procés d'introduir les aplicacions financeres en el seu dia a dia els dos emprenedors es van decidir a començar en aquest mercat, principalment a Mèxic i Colòmbia. 

Viguera gairebé cada mes viatjava a un dels dos països on actualment treballen amb diverses companyies. Podria semblar que el confinament i les restriccions que encara vivim per la covid-19 els han obligat a prémer l'aturador, però res més lluny de la realitat. "No hem tingut cap impacte negatiu. En aquesta situació els productes financers han tingut més necessitat que mai de digitalitzar-se", exposa l'emprenedor.

Els dos fundadors veuen com la pandèmia ha accelerat la consolidació de les indústries digitals, en tots els àmbits, malgrat que destaquen el financer com un dels que més. Tant és així que durant el confinament van haver de gairebé duplicar la seva plantilla. "La feina també ens va resultar relativament fàcil, ja que estem acostumats a teletreballar", puntualitza el cofundador.

Un futur expansiu

A Belvo tenen clar que aquest creixement que han viscut els últims mesos el volen seguir allargant. No només pel que fa a plantilla, on també esperen augmentar en número sinó en tots els aspectes de l'empresa.

Per una banda, volen arribar a més empreses en el món de les finances digitals i planegen arribar a treballar amb les més grans del sector. Per altra banda, volen seguir perfeccionant el software que ofereixen introduint-hi més funcionalitats que facin l'experiència més agradable tant a l'empresa com als usuaris.