El programa CaixaImpulse Consolidate ha triat quatre projectes biomèdics per finançar-ne la sortida al mercat. Són una prova per contribuir a la medicina personalitzada contra el càncer, una tecnologia per modificar l'ADN de pacients per a teràpies avançades, una alternativa als antibiòtics i una teràpia gènica contra l’atàxia de Friedreich.
Cada una d'aquestes iniciatives rebrà un màxim de 300.000 euros i un servei d'acompanyament amb experts d'innovació i mentors a la seva disposició. El programa està pensat per a projectes en etapes avançades. De fet, es va crear davant la necessitat de finançament per transferir al mercat el coneixement científic generat en universitats i centres de recerca.
En aquesta edició s'han presentat 35 projectes, no només de Catalunya, sinó també de territoris com el País Valencià, Andalusia, Astúries i Galícia, però també de Portugal. Les iniciatives guanyadores s'han desenvolupat al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia, la Universitat Pompeu Fabra, l'Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge i la Fundació Institut de Recerca Germans Trias i Pujol.
Aquesta és la primera convocatòria de CaixaImpulse Consolidate, però fa cinc anys ja va néixer CaixaImpulse Validate per donar suport a projectes més incipients. El programa Consolidate farà entre dues i tres convocatòries l'any amb entre tres i cinc projectes guanyadors per a cada una.