El Clinical Advanced Technologies Initiative (CATI) és una iniciativa impulsada per l'Hospital Clínic i Leitat per crear un centre dedicat a la innovació en tecnologia hospitalària. Els dos fundadors llancen la CATI Incubator per a projectes relacionats amb la Salut Digital. La incubadora, que estarà acreditada per Acció i reconeguda pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, oferirà serveis d'acceleració/innovació als projectes seleccionats incloent assessoria en el desenvolupament de negoci, serveis tecnològics i de validació clínica, assessoria en requisits reguladors i facilitarà l'accés a diferents fórmules de finançament.
"Pertànyer a l'ecosistema CATI permetrà als participants de la incubadora estar al radar de grans empreses líders del sector, en l'àmbit nacional i internacional que estan vinculades a la iniciativa, així com amb diverses entitats de sector públic", ha afirmat Joan Parra, vicepresident executiu de Leitat. I és que, posar en marxa la incubadora implicarà la publicació de l'oferta d'accés a les empreses i emprenedors interessats i la selecció dels projectes a través d'un formulari que serà avaluat per un comitè d'experts, de manera que les iniciatives que vegin aprovades les seves propostes podran establir-se en les dependències de la incubadora per un termini entre un i tres anys.
L'objectiu de CATI és potenciar el coneixement tecnològic transferible en tecnologia sanitària i vincular-lo amb el sector industrial, tal com han explicat les dues entitats. També generarà llocs de treball qualificats, retenció de talent i augment de la competitivitat del sector salut. "Aquesta iniciativa és un pas tangible en el desenvolupament de projectes d'innovació en l'àmbit de la Salut. Impulsarem la innovació acollint a la incubadora empreses i emprenedors per generar valor que es pugui traslladar al pacient", ha descrit el Dr. Lluís Donoso, coordinador de CATI i director del Centre de Diagnòstic de la Imatge del Clínic.