• Innovació
  • Com fabricar un assistent virtual per 40 euros

Com fabricar un assistent virtual per 40 euros

El cercador més gran d'Internet publica com crear la vostra pròpia versió domèstica de Google Home

Amb pocs recursos i un 'software' es pot crear un assistent virtual
Amb pocs recursos i un 'software' es pot crear un assistent virtual
Quico Domingo
17 de Maig de 2017

Si teniu un telèfon mòbil iPhone o Android, o un ordinador amb Windows o Mac, de ben segur que estareu familiaritzats amb els assistents virtuals. Ja sigui Siri, Google Assistant, Cortana o Bixby, segur que més d'un cop heu fet servir el vostre telèfon mòbil per fer que una veu hominoide us respongués alguna gracieta.

Des de fa uns mesos, les grans empreses tecnològiques –Amazon, Google i presumiblement Apple–, treballen per dur els seus respectius assistents virtuals a casa. Així doncs, per uns 150 euros, podeu disposar d'un Amazon Echo; i per uns 100 euros, d'un Google Home.

Ara bé, si el vostre pressupost és més limitat o no voleu esperar que el producte arribi a l'Estat espanyol – i sou força manetes–, el gegant de les cerques a Internet acaba de publicar un document en el qual expliquen amb tot luxe de detalls com fabricar-vos la vostra pròpia versió domèstica de Google Home.

Els materials
Aconseguir els materials és relativament fàcil. Primer de tot, necessitarem una Raspberry Pi, un microordinador de baix cost que, tot i que inicialment es va dissenyar per estimular l'ensenyança de les noves tecnologies, s'ha convertit en una icona per a inventors aficionats. El model 3, suficient per construir l'assistent virtual, pot comprar-se a Amazon per 38 euros.

A partir d'aquí, només ens falta una carcassa –de cartó servirà–, un polsador, un altaveu, una bombeta i alguns petits components electrònics que podeu trobar a la pàgina del projecte. No obstant això, si no voleu comprar les peces per separat, les podeu adquirir totes juntes, per uns 6 euros, amb la revista MagPi.

Muntatge i instal·lació
Un cop tinguem tot el material, Google posa a la nostra disposició instruccions detallades per connectar les peces, instal·lar el software necessari, configurar-lo i començar a fer-lo servir.

Si us animeu, veureu que tot i que aparentment sembla un procés complex, és d'allò més entretingut i gratificant.... si acaba funcionant! Si no, sempre podeu invertir els cent-i-pocs euros que costa comprar un dispositiu prefabricat. O aixecar-vos de la cadira a encendre el llum i fer servir un navegador d'Internet per mirar la previsió del temps.