• Innovació
  • Eines per gestionar les xarxes socials de manera eficaç

Eines per gestionar les xarxes socials de manera eficaç

VIA Empresa presenta un recull de plataformes des de les quals és possible programar tuits, rebre notificacions i relacionar els continguts d'Instagram amb Twitter

Com començar amb bon peu a les xarxes socials
Com començar amb bon peu a les xarxes socials
Barcelona
28 d'Agost de 2017

Més enllà de l’ús d’eines de gestió de xarxes com ara HootSuite o similars, que ens permeten publicar i monitoritzar diversos canals socials a la vegada, existeixen petits serveis gratuïts que poden ajudar-nos enormement en la gestió de les xarxes socials del nostre negoci. A VIA Empresa us hem preparat un recull dels més útils:

1. Klout  

Aquest servei, és un índex qualitatiu –que va de 0 a 100– d’usuaris en xarxes socials, que pot ajudar-nos a discernir entre usuaris –o clients– influents, o no. Per veure l’índex Klout d’algú, només cal accedir a l'URL (https://klout.com) seguit del nom d’usuari de Twitter, per exemple https://klout.com/mossos La pàgina que veurem ens informa de les xarxes socials connectades de què disposa l’usuari en qüestió, el seu índex, i alguns temes en els quals se’l considera expert. 

Klout

Actualment, algunes línies aèries o hotels ja fan servir Klout per oferir descomptes o upgrades als seus clients segons el seu grau d’influència a les xarxes socials o per decidir com actuar en cas d’una queixa.

2. Buffer

La plataforma Buffer és un servei que ens permet automatitzar la publicació de contingut durant tot el dia i la nit, de manera que podem deixar piulades de Twitter o entrades de Facebook programades per publicar-se a l’hora que decidim. Encara que algunes eines com HootSuite ja incorporen una opció per programar la publicació de contingut, Buffer permet establir un calendari personalitzar per a cada xarxa i dia de la setmana, i anar-lo nodrint des del seu web o mitjançant una extensió per als principals navegadors. 

Buffer

3. Pocket

Pocket és un servei és l’arxivador d’Internet, una espècie de “Marcador de preferits” amb súper-vitamines. Gràcies a una extensió al navegador, Pocket ens permet desar la pàgina que estem visitant –i categoritzar-la–, per consultar-la en qualsevol moment.

A més, en la seva darrera actualització, Pocket escaneja el contingut desat per proposar-nos-en de rellevant

Pocket

4. If This Then That

A VIA Empresa hem parlat en alguna ocasió d’aquest servei que “posa a treballar” Internet per a nosaltres. Bàsicament, el que ens permet és crear petites “receptes” que actuen quan passen coses. Per exemple, podem dir-li a IFTTT –l’abreviatura d’If This Then That– que si algú ens etiqueta en una foto a Facebook, automàticament la guardi a Dropbox, o ens enviï un correu electrònic avisant-nos, o que qualsevol imatge que publiquem a Instagram es publiqui de manera automàtica i nadiva a Twitter.

Aquests són només alguns exemples, ja que IFTTT permet interactuar amb centenars de serveis, fins i tot alguns de la Internet de les Coses! 

Ifttt

5. Twitter Moments

Twitter Moments és com un “diari” o un recull de piulades al voltant d’un tema o un esdeveniment concret. A diferència dels hashtags, els moments es creen de manera manual, així que nosaltres mateixos podem decidir crear un “moment”, i afegir-hi les piulades, nostres o d’altres usuaris, que considerem més rellevants. A més, cada moment disposa d’una adreça pròpia en forma de línia temporal, que ens permet compartir-los o guardar-los de manera senzilla.