L'Oficina Europea de Patents finançarà un nou projecte de la Universitat Oberta de Catalunya per desenvolupar un sistema de suport a l'aprenentatge, a partir de l'aplicació de la intel·ligència artificial. La futura tecnologia inclou la detecció precoç de risc de no superar el curs i la resolució automàtica de dubtes per xatbots, entre altres àmbits.
"L'ús de la intel·ligència artificial en educació és un tema candent actualment", apunta David Bañeres, l'investigador principal del projecte. En aquest sentit, el també professor de la UOC assegura que la tecnologia "permetrà oferir un ensenyament més personalitzat i anticipar-nos als problemes que puguin tenir els alumnes".
El projecte presentat a les institucions europees es desplegarà a partir del mes de maig de l'any vinent. El treball interdisciplinari compta amb la participació d'investigadors i professors dels departaments de Dret, Ciència Política, Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació.
L'anunci arriba pocs mesos després que Mirou, una empresa derivada creada al voltant de la Universitat Oberta de Catalunya per facilitar la comunicació de les persones dependents, hagi estat seleccionada per un programa d'emprenedoria. Un mecanisme que facilita les trucades o videotrucades per a persones amb demències avançades i danys cerebrals.