Franz: el xat de xats

Una nova aplicació permet unificar totes les converses en línia de les diferents aplicacions de missatgeria

Els xats sovint fan que el fil de la conversa es perdi entre els missatges
Els xats sovint fan que el fil de la conversa es perdi entre els missatges
quico domingo
Soci i director de Mortensen
04 de Maig de 2016
En els anys de l'explosió d'Internet, quan Eresmas va començar a oferir accés a la xarxa gratuït per a tothom –pagant la factura de telèfon o la corresponent tarifa plana–, mantenir-se connectat amb els amics era relativament senzill. N'hi havia prou amb tenir oberta l'aplicació de xat de moda del moment (mIRC, ICQ, Yahoo Messenger, AIM, MSN Messenger...) i llestos.

Avui en dia la cosa ha canviat força. Amb la fugida de les apps de missatgeria cap al telèfon mòbil –i posterior tornada a l'ordinador, com és el cas de WhatsApp Web– i la fragmentació de serveis, ara és pràcticament possible ser omnipresent.

D'entrada, cal controlar Whatsapp, Telegram i Facebook Messenger. A això li podem sumar Skype, Google Hangouts o Slack, una aplicació de comunicació d'equips interessantíssima de la que parlarem pròximament. En segons quins països o sectors, la llista d'apps encara és més extensa: WeChat, HipChat, ChatWork, GroupMe, Grape, Gitter, Discord, SteamChat... Per tornar-se boig.

Franz és una petita aplicació gratuïta disponible per Windows, MacOS X i Linux que permet agrupar tots aquests serveis –14 en total!– dins una mateixa finestra.



De fet la cosa no té massa secret, ja que Franz simplement obre una versió web cada servei de missatgeria en una pestanya diferent dins el paraigua d'una sola app.

Això si, rebrem notificacions de missatges nous en forma d'un petit número vermell a cadascuna de les pestanyes.

Franz no és ni de bon tros la solució definitiva a una fragmentació del mercat de les apps de missatgeria que sembla no tenir fi, però com a mínim ens evita tenir una infinitat de finestres i aplicacions diferents obertes. I sembla que ara per ara és el millor que tindrem, perquè la majoria d'aquests serveis no disposen de connexions obertes al públic que algun àvid programador pugui aprofitar per crear una app que sigui capaç de combinar-les a totes.

Podeu descarregar gratuïtament la versió de Franz per a Windows, Mac i Linux a la seva web oficial.