• Innovació
  • Heura estrena un laboratori al 22@ i preveu sis patents per al 2025

Heura estrena un laboratori al 22@ i preveu sis patents per al 2025

El nou centre compta amb més capacitat per integrar diverses disciplines científiques i afavorir la transferència tecnològica

La 'foodtech' va presentar el 2023 la seva primera tecnologia pendent de patent | EP
La 'foodtech' va presentar el 2023 la seva primera tecnologia pendent de patent | EP
Redacció VIA Empresa
Barcelona
14 de Gener de 2025

Heura Foods, líder en innovació de proteïnes vegetals, ha inaugurat un nou espai de recerca al districte tecnològic 22@. Aquest laboratori compta amb més espai, equipament avançat i capacitat per integrar diverses disciplines científiques, fet que afavorirà la transferència de tecnologia, des de l'etapa de laboratori fins a les escales de prototipus i industrial. 

 

Després de publicar la seva primera tecnologia pendent de patent el 2023, dissenyada per crear productes amb etiquetes netes, Heura continuarà ampliant aquest any la seva gamma de productes més enllà de la carn vegetal. L'empresa ha anunciat que se centrarà a desenvolupar aliments més saludables i amb una densitat nutricional sense precedents en les categories d'aliments de més consum. Els primers prototips de formatge, pasta i snacks presentats l'octubre del 2024 i desenvolupats amb aquesta tecnologia pendent de patent, marquen l'inici d'aquesta nova generació d'innovacions.

En aquest marc, l'empresa preveu presentar sis noves patents en els pròxims nou mesos enfocades a oferir alternatives basades en el reemplaçament d'additius, midons modificats, i grasses saturades per proteïnes vegetals. Tot això, sense comprometre el sabor dels productes i facilitant l'accés a l'alimentació d'alt valor. Amb això, Heura aspira a transformar les anomenades categories “d'ultraprocessats”, establint així un nou estàndard nutricional per a tota la indústria.

 

Marc Coloma (Heura Foods): "Estem forjant aliances amb els líders del sector per accelerar un canvi que ningú pot impulsar per si mateix"

"Aquestes noves tecnologies tenen com a objectiu transformar els mètodes actuals de producció d'aliments, però la seva veritable força resideix en l'eficàcia del seu escalat i en la seva adaptació a les preferències regionals dels consumidors. Per això, estem forjant aliances amb els líders del sector per accelerar un canvi que ningú pot impulsar per si mateix", ha apuntat Marc Coloma, CEO i cofundador d'Heura Foods.