• Innovació
  • Jordi Barri (Flax & Kale): “Ens podem convertir en el Silicon Valley de la innovació alimentària"

Jordi Barri (Flax & Kale): “Ens podem convertir en el Silicon Valley de la innovació alimentària"

El directiu ha destacat el potencial gastronòmic mediterrani del nostre país, l'excel·lència de les matèries primeres i el seu ADN innovador

 Jordi Barri, CEO de Flax & Kale | Cedida
Jordi Barri, CEO de Flax & Kale | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
09 de Març de 2022
Act. 09 de Març de 2022

El CEO de Flax&Kale, Jordi Barri, ha estat un dels líders que ha abordat la fortalesa creixent del sector plant-based a Ll'Estat i el gran valor que pot aportar al foodservice a la restauració. Ho ha fet a través d'una ponència al Plant-Based Summit, espai que s'ha celebrat per primera vegada a la història de HIP, la fira anual de referència per a l'hostaleria que aquest dilluns ha donat el tret de sortida a Madrid allargarà fins dimecres. S'hi han desgranat i analitzat totes les novetats del sector a través de debats i ponències que han posat el focus en les noves tendències que estan fixant el full de ruta del plant-based.

“Amb una aposta inversora de país, Espanya té el potencial de convertir-se al Silicon Valley de la innovació en alimentació saludable i sostenible”, ha assegurat Barri durant la seva ponència. “La nostra cultura i tradició gastronòmica mediterrània, una de les més saludables del món, els nostres excel·lents cultius de fruites i hortalisses potenciats pel clima, que ens converteixen a l'horta d'Europa, i el nostre ADN innovador, són una aposta segura per al desenvolupament econòmic del país”. A més, el directiu ha destacat el paper cada cop més important de la restauració en l'impuls de les dietes plant-based: “a través dels nostres restaurants veiem com el consumidor demana cada cop més aliments saludables a base d'ingredients vegetals, però sense renunciar a tot el sabor i l'experiència que els comensals cerquen quan mengen fora de casa”.

La companyia compta amb un equip de R+D+i format per xefs i food technologists, a les seves instal·lacions de Bell-lloc d’Urgell, a Lleida, encarregats del desenvolupament de productes amb el menor impacte ambiental i conservant totes les propietats organolèptiques. Mostra d'això és l'obtenció del segell Sabor de l'Any 2022 en tres categories de producte: kombuchas, carns plant-based i formatges vegans. En concret, 11 referències de la marca han estat premiades amb aquest guardó. Es tracta del segell de qualitat de referència a Europa i compta amb un jurat compost per un panell de consumidors, fabricants i professionals del sector que valoren aspectes com el sabor, la textura i l'olor. Barri també ha destacat que Flax & Kale ofereix assessorament culinari al canal Horeca amb l'objectiu de dissenyar una oferta flexitariana i plant-based única i personalitzada, desenvolupada íntegrament a Espanya, amb formats adaptats i pensats per al restaurador.