L'e-sport batalla a Barcelona

La Barcelona Games World també acollirà la competició Challenger Sèries del videojoc League of Legends, una disciplina que podria arribar a ser esport olímpic

Escenari on es trobaran els 'gamers' per disputar la final i les classificatòries
Escenari on es trobaran els 'gamers' per disputar la final i les classificatòries
N. Navarro
08 d'Octubre de 2016

La Lliga de Videojocs Professional (LVP) celebrarà aquest cap de setmana a Barcelona la classificació per disputar la Challenger Sèries del joc League of Legendsen el qual competiran els sis equips espanyols amb millor classificació després de la primera volta de l'actual temporada de Divisió d'Honor. Tot i que al nostre país encara és un gran desconegut per al públic generalista, els e-sports, o esports electrònics, són una de les grans tendències en creixement del sector a escala mundial.

Segons la consultora Newzoo, en 2015 va haver-hi 113 milions de seguidors d'e-sportsmentre que 147 milions de persones més els seguien de manera ocasional- Aquest seguiment es trasllada fins i tot als estadis. El Seül World Cup Stadium va albergar el torneig més gran d'e-sports de la història, les finals mundials de League of Legends de la quarta temporada amb 45.000 espectadors simultanis gaudint dels partits en directe.

Equips professionalitzats
Els equips classificats que batallaran a Barcelona són KIYF Logitech, ASUS ROG Army, Giants Only The Brave, The Penguins Mafia, Valencia C.F. i Baskonia. El guanyador d'aquest diumenge també accedirà a la Challenger Sèries, torneig a escala europea que dóna accés a la League of Legends Championship Sèries (LCS), la màxima competició.

Els equips estan formats per cinc persones i només tres d'ells poden ser estrangers. També compten amb suplents i un entrenador... és a dir, són un equip esportiu en tota regla. El premi final per al campió també té una dotació econòmica que ve marcada per les aportacions de marques i patrocinadors. Tal com explica Míriam Mustarós, membre de la LVP, "els equips estan absolutament professionalitzats, tenen la mateixa dinàmica que un equip de futbol, per exemple".



Tot un esdeveniment per als gamers,els aficionats als vídeojocs que cada cop més s'han professionalitzat convertint-se en una mena d'esportista d'elit. De fet, existeix un rànquing dels jugadors que es guanyen la vida de debò amb aquestes competicions. Per entendre l'èxit del joc que es batallarà a Barcelona aquest diumenge, un dels seus habituals gamers, el coreà Lee "Faker" Sang Hyeok –de només 20 anys- té uns guanys de 479,762.21 dòlars.

Segons la Barcelona Games World, el seu èxit el situa en la cinquena posició del rànquing dels gamers professionals. Segons explica Mustarós, el perfil jove habitual entre els gamers professionals. "Hi ha dues variants: qui encara està estudiant a la Universitat, al grau, el màster, etc i qui ho deixa tot per dedicar-se a la competició i fins i tot viu amb la resta de companys d'equip en una gaming house. Però sí, són tots joves. De fet, un dels més famosos té 28 anys i ja s'ha retirat", apunta. Tanmateix, l'equip ASUS ROG Army ha llogat una casa amb piscina a Alella perquè els seus jugadors juguin allà.

Videojugadors que podrien ser olímpics
Però la gesta d'aquests jugadors no es queda en el mer hobby, ja que fins i tot el Govern dels Estats Units ha començat a atorgar-los visats d'atleta perquè competeixen com a professionals. A més, la Federació Internacional d'e-sports ha sol·licitat formalment al Comitè Olímpic Internacional el reconeixement d'aquesta pràctica com una disciplina olímpica més. Imagineu aficionats als videojocs portant la torxa olímpica? Res no es descarta.