• Innovació
  • Llibres de paper per un Sant Jordi tecnològic

Llibres de paper per un Sant Jordi tecnològic

La lletra impresa també recull històries vinculades amb la tecnologia que poden ser una excel·lent proposta per aquest Dia del Llibre

El llibre està organitzat com un compendi fotogràfic d
El llibre està organitzat com un compendi fotogràfic d
Quico Domingo 
22 d'Abril de 2015
Act. 29 d'Abril de 2015
Aquest dijous és Sant Jordi i tot i que fa uns dies us recomanàvem algunes aplicacions imprescindibles per acompanyar la Diada, és cert que el principal encant d'un dia tan especial és voltar les diferents parades de llibres que omplen els carrers de la majoria de ciutats del país.

Per aquest motiu, des de VIAempresa us volem proposar alguns llibres en paper –o en format digital, si ho preferiu-, que podreu anar a comprar a la llibreria i que, com no podia ser d'una altra manera, estan relacionats amb la tecnologia.

Per als amants de la fotografia 
En aquesta secció hem parlat en diverses ocasions d'Instagram, la xarxa social de fotografies que ja ha superat en usuaris actius a d'altres gegants com Twitter o Facebook.

Però, és possible i té sentit fer un llibre sobre una xarxa en la que cada minut s'hi publiquen milers d'imatges? Segons Marta Alonso (@martaar), autora de We Instagram, .

El llibre està organitzat com un compendi fotogràfic de les diferents tendències creatives que es poden trobar a la xarxa social, explicades a través del testimoni i les instantànies de referents com @lauraponts, @ovunno, @misshedwig o @ganyet. El seu pròleg, a més, ha estat escrit per @philgonzalez, fundador de la comunitat "Instagramers".

We Instagram està editat en català per Fanbooks i en castellà per Espasa i té un preu de 15,95 euros en la seva versió en paper i 4,99 euros en la versió electrònica.

Per als petits de la casa
La realitat augmentada és un concepte que ha passat en molt poc temps de ser un total desconegut a sonar-nos pràcticament quotidià. Ens hem acostumat a veure'l en productes com les Google Glass o en una infinitat d'aplicacions mòbils que, mitjançant la càmera del nostre dispositiu, superposen elements virtuals a la imatge real que ens envolta.

Aquesta tècnica de resultats espectaculars ha estat poc explotada en un món on encaixa a la perfecció: els llibres infantils. L'empresa espanyola amb seu als Estats Units BooksARaliveha creat una sèrie de llibres sobre els quals el nen podrà jugar i interactuar mitjançant imatges tridimensionals que s'alçaran per art de màgia sobre el paper.

De moment, els títols estan disponible en anglès, castellà, francès i italià i poden adquirir-se a través d'Amazon per 19,95 dòlars cadascun. Des de l'empresa, apunten que "els llibres han sortit a Espanya a la venda fa molt poc". El preu és de 9,95 (en el cas del llibre amb tapa tova) i estan preparant els llibres en tapa dura amb un preu que serà d'uns 12 euros.



Per als aficionats als videojocs i l'educació 
Actualment, els videojocs són la indústria cultural que més ingressos genera, per sobre de la música, la televisió o els llibres. Per entendre aquest fenomen absolutament transversal en la nostra societat, la periodista Gina Tost i el dissenyador de videojocs Oriol Boira han escrit conjuntament Vida Extra, un llibre que pretén explicar com els videojocs formen part de la nostra cultura i hàbits socials.


La periodista Gina Tost, autora del llibre. PGF 

Segons els seus autors, qualsevol persona pot fer servir els videojocs com a disciplina lúdica per tal de motivar o reinventar activitats o processos quotidians. El llibre, editat en català per Columna i en castellà per Grijalbo té un preu de 16,90 euros en la seva versió en paper, i 7,99 euros en la versió electrònica.

Per als qui interessa l'actualitat 
Albert Sàez, periodista i director adjunt d'El Periódico de Catalunya, publica un assaig sobre el seu ofici i com el fenomen de Twitter l'ha fet canviar. Segons Sàez, el periodisme actual s'ha desviat de les seves funcions inicials, molt més socials i de diàleg amb el públic, cap a un model econòmic basat en la publicitat.

Davant d'aquest fet i arrel de la irrupció de xarxes socials com Twitter, la gent ha deixat de recórrer al periodisme com a font d'informació fiable i immediata. El llibre, titulat El Periodisme després de Twitter i publicat per Edicions 3 i 4, ha estat guardonat amb el Premi Joan Fuster d'Assaig i té un preu de 19,5 euros.