Una nevera per dur sang al MWC

L'enginyeria catalana Perspectiva presenta un dispositiu intel·ligent per al transport de mostres biològiques

Mostres de sang en un laboratori
Mostres de sang en un laboratori
ACN
Barcelona
19 de Febrer de 2018

L'enginyeria catalana Perspectiva, amb seu a Alella, a la comarca del Maresme, ha dissenyat un dispositiu intel·ligent per al transport de mostres sanguínies que permet regular-ne la temperatura i assegurar-ne la traçabilitat. L'objectiu és solucionar possibles problemàtiques o buits d'informació que poden tenir lloc durant el transport de les mostres i fer-ne un seguiment individualitzat durant tot el seu recorregut.

L'empresa presentarà aquesta tecnologia a l'estand de la Generalitat al Mobile World Congress (MWC) i preveu comercialitzar la nevera a partir del març d'aquest 2018. El dispositiu –que també té aplicacions en el camp del trasllat de mostres biològiques, fàrmacs i vacunes- funciona mitjançant Wifi, Bluetooth i connectivitat per radiofreqüència. Aquesta tecnologia permet controlar la temperatura del dispositiu frigorífic i facilita el seguiment de la seva localització en temps real des de l’extracció fins a la seva entrega al laboratori per ser analitzades.

A banda, l'empresa també ha desenvolupat una aplicació dirigida al transportista i que l'informa en tot moment sobre indicadors com la temperatura, el nivell de bateria del dispositiu, possibles errors en la recollida i entrega del producte o la ruta que ha de seguir. A més, també s’ha dissenyat un panell de control perquè l’empresa logística pugui gestionar cada operació i resoldre qualsevol incidència. L'enginyeria va ser seleccionada per l’empresa de missatgeria urgent i logística SZENDEX The Smart Delivery per dissenyar aquest producte, amb la previsió de començar a comercialitzar-lo a través de la seva divisió sanitària especialitzada en transport de mostres biològiques.

Segons explica el CEO de Perspectiva, "el dispositiu també garanteix la seguretat del producte que es transporta ja que inclou un sistema que permet l’accés al seu contingut només a les persones indicades", registrant en tot moment els moviments que hi ha hagut i qui hi ha intervingut i garantint la confidencialitat en el tractament de les mostres o els fàrmacs transportats. L'empresa, especialitzada en la creació de productes connectats, va néixer l'any 2005 i actualment compta amb una plantilla de 20 treballadors, distribuïts en tres oficines a Alella, Madrid i Sao Paulo (Brasil).