Or, mirra i robots. Ja fa temps que els camells dels Reis d'Orient van ben plens de tecnologia i aquest any, òbviament, no podria ser una excepció. Aquesta vegada, però, la robòtica i els dispositius interactius es disputen l'atenció amb les més habituals videoconsoles. Dispositius per aprendre, jugar, exercitar la creativitat i, per sobre de tot, divertir-se.
Robòtica casolana
"La robòtica és una eina d'aprenentatge". Amb aquesta màxima al cap, Bq convida a tothom a aprendre com funcionen els dispositius que fem servir cada dia de la millor manera possible: desenvolupant-los nosaltres mateixos. L'empresa madrilenya ha llançat Zum Kit Júnior, per a nens d'entre 6 i 11 anys, i Zum Kit Advanced, recomanat per adolescents d'entre 12 i 17 anys, dos packs d'iniciació per aprendre com funciona la tecnologia i per poder construir robots casolans.
A banda dels elements necessaris per construir-los, Bq també posa a l'abast dels nous creadors la plataforma gratuïta Bitbloq, amb la qual podran aprendre, primer, programació per blocs, i, després, codi. Ambdós kits tenen un preu de 109,90 euros i es poden complementar amb altres dispositius de la marca. Per exemple, els robots es poden personalitzar creant noves peces amb una de les seves impressores 3D.
Els videojocs interactuen amb la realitat
De la mà de Nintendo, arriba Nintendo Labo, que converteix la videoconsola estrella de la marca, la Nintendo Switch, en una joguina més. Gràcies a aquest lot d'accessoris de cartró, els propietaris d'aquest giny podran posar a prova la seva creativitat i construir elements interactius que es combinen amb els controls Joy-Con de Switch per jugar.
A banda, per als més nostàlgics, les retroconsoles poden ser un bon regal per a aquestes dates. Nintendo, Sega, Commodore i PlayStation disposen de versions de mida reduïda de les seves consoles més icòniques. Una altra opció és la Time Machine de TOAD, que permet jugar a totes les plataformes de joc a través d'emuladors.
Els jocs de taula es barregen amb la tecnologia
Només fa un mes que Juguetrónica va presentar la seva nova gamma Technogames. Es tracta d'un catàleg de vuit productes a mig camí entre els videojocs i els jocs de taula que integra des de robots humanoides o armes de funcionament infraroig amb elements tan tradicionals com les cartes. Un exemple és Spacebasket Zerogravity, una pilota que vola gràcies a un dron que es controla amb un dispositiu que es col·loca a la mà del jugador, o Gamebot, un robot amb sis potes que es mou de forma autònoma i és capaç de detectar objectes i obstacles. Els Technogames estan destinats a infants d'entre sis i vuit anys i tenen un preu de sortida de 19,90 euros.