• Innovació
  • Realitat virtual per fomentar el treball en equip a l’empresa

Realitat virtual per fomentar el treball en equip a l’empresa

La companyia Zero Latency disposa d’un espai de 200 metres quadrats amb sensors de moviment, ulleres immersives i armes simulades fabricades en 3D

Participants en una de les experiències de realitat virtual de Zero Latency | ACN
Participants en una de les experiències de realitat virtual de Zero Latency | ACN
ACN
Barcelona
21 d'Agost de 2019

Fer ús de la realitat virtual com a eina de cohesió empresarial i per fomentar el treball en equip. Això és el que proposa la companyia Zero Latency, que disposa d’un espai de més de 200 metres quadrats amb sensors de moviment, ulleres immersives i armes simulades fabricades en 3D que permet als participants submergir-se en una aventura digital i interactuar uns amb altres per aconseguir un objectiu comú.

Zero Latency compta amb dos centres a l’Estat, un a Terrassa i l’altre a Madrid. El de la ciutat vallesana va obrir portes a finals del 2018 i ja ha rebut la visita de més de 6.800 persones que han participat en 2.500 partides.

L’experiència de Zero Latency parteix de la idea que la realitat virtual ha deixat de ser una forma d’entreteniment individual i s’ha convertit en una pràctica equiparable a altres experiències grupals com ara anar al cinema. “Les experiències que oferim estan pensades perquè hi juguin de forma simultània fins a vuit persones”, explica la directora de negoci de Zero Latency, Celina Pereira. Així, els participants hauran de sobreviure a una horda de zombis, combatre una poderosa intel·ligència artificial a bord d’una nau espacial o fins i tot convertir-se en un ésser eteri que desfila les lleis de la gravetat.

La companyia destaca l’èxit que esta tenint entre les empreses que visiten les seves instal·lacions. “Té molt bona acollida perquè permet fomentar el treball en equip de forma lúdica i evidencia molt els diferents rols com ara el de la persona que lidera o la necessitat de lluitar contra una amenaça comuna per ajudar-se”, explica Pereira.