Les spin-offs de la Universitat de Barcelona, empreses sorgides d’una tecnologia o d’un coneixement desenvolupat a la Universitat, han aconseguit uns 11 milions d’euros de finançament durant l’any 2023. Aquesta xifra representa un augment significatiu en comparació amb anys anteriors, i destaca, per tant, la capacitat d’aquestes empreses per atreure inversions.
L’any 2023 les empreses participades van aconseguir 10,8 milions d’euros de finançament, tant públic com privat. Cal destacar la ronda d’inversió d’1,28 milions d’euros que va rebre Oniria Therapeutics, així com l’obtenció de l’ajut EIC Accelerator, de 2,5 milions d’euros, per part de Nimble Diagnostics. Aquest finançament permet a les spin-offs no només consolidar-se, sinó també expandir-se i innovar, i contribuir així a la creació de noves tecnologies i solucions en diversos camps com la biotecnologia, la física quàntica i la medicina, entre d’altres.
Durant l’any 2023 les 26 empreses derivades de la Universitat van facturar un total de 10,9 milions d’euros, una xifra molt semblant a la que es va assolir l’any anterior, que va ser d’11,4 milions. Les empreses que van liderar la facturació van ser Enantia, S.L.; Biocontrol Technologies, S.L.; Impetux Optics, S.L.; BeCytes Biotechnologies, S.L.; Nostrum Biodiscovery, S.L., i Qilimanjaro Quantum Tech, S.L.
Més enllà del seu èxit empresarial, l’any 2023 les spin-offs de la UB van generar més de 270 llocs de treball, amb què han contribuït a dinamitzar l’economia i a crear ocupació a Catalunya. Un 30% d’aquests llocs de treball els ocupen exalumnes i personal universitari de la UB.