
Aquesta Nit de Reis, Jack Dorsey, CEO de Twitter, ha fet una curiosa piulada en la qual, a través d'una imatge, publicava un text de diversos paràgrafs en el qual discutia la idoneïtat de fer desaparèixer el límit de 140 caràcters que actualment existeix en les piulades.
D'una banda, Dorsey explica que aquesta limitació respon als inicis de la xarxa, en els quals es podia piular mitjançant un missatge SMS –que si ho recordeu, tenen un límit de 160 caràcters–. Tot i això, amb el temps, els 140 caràcters s'han convertit en el principal tret distintiu de Twitter.
— Jack (@jack) enero 5, 2016
A més, aquest límit obliga als seus usuaris a fer ús de la creativitat per aconseguir condensar tot allò que volen dir dins d'una sola piulada. Segons Dorsey, cada cop més persones publiquen textos llargs com a imatges incrustades dins un tweet. Per a Twitter, això significa que aquests continguts desapareixen als ulls dels motors de cerca –fet que els fa perdre rellevància.
Per als usuaris, llegir un text en forma d'imatge sovint és incòmode, doncs no se'n poden seleccionar o copiar porcions ni augmentar-ne la mida de lletra. Tot i això, aquest globus sonda llançat pel CEO de Twitter podria respondre a uns motius ben diferents que millorar l'experiència d'usuari. De tots és sabut que d'un temps ençà, Facebook i Twitter mantenen una guerra oberta per convertir-se en la xarxa social preferida pels usuaris on compartir noticies i continguts informatius.
En aquest sentit, la plataforma de Mark Zuckerberg ha presentat fa unes setmanes Instant Articles i ja estaria treballant amb empreses editores de la talla del New York Times o The Guardian per tal que generin continguts en exclusiva per a Facebook. Com a contrapartida, Facebook els proporcionaria una part dels ingressos per publicitat que se'n derivessin.
És força obvi doncs, que augmentar la llargada màxima de les piulades obriria la porta a Twitter a competir en aquest camp. Caldria veure però, si amb l'actual format de timelineels usuaris acceptarien que les piulades de la gent que segueixen fossin autèntiques tirallongues de text sense fi.